Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikako da razjasnimo ovde sta je pauk a sta tgrinja i kako razlikovati ostecenja ? To pravi vecu stetu sto ne razlikujemo nego oni sami . Mislim da je ovo sto je aktuelno u zadnjih 20ak dana ,sto krece obicno sa kraja u ovoj fazi i soja gori , dobija list ciglastu boju , itd da je to ipak pauk ?

Jel koristio neko demitan?
ja ga koristio, reče mi u poljoapoteci da ne ide kod visokih temp. pa sam prešao na Envidor, (Apacha više nije bilo za kupiti)
Generalno, tamo gde sam išao s Apachom prvi puta i ponovio za sedmicu dana Demitanom ili Envidorom soja je potpuno oporavila, Ove ostale sam radio jednom demitan ili envidor, za sada nemam dojam da se nešto dešava, prošlo 4-5 dana pa ne mogu da vidim još neke promjene,
Jedna parcela mi baš satrta, nisam video na vreme, išao na nju s Demitanom pre 7 dana i juče drugi puta, ali mi pao pljusak nakon 2h pa je pitanje učinka

Prosle godine imao sam na 9kj ambrozije i dve nedelje pre kosenja sam isao i cupao ambroziju i ostavljao tako u redovima,posle kad je dosao kombajniranje na tih 9kj sam dobio bonifikaciju posto bila bas cista a ostalih jutara soje sto nisam cupao nisam dobijao nikakvu bonifikaciju

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Koji preparat je ucinkovit za pauka(ne crvenog/grinje)? Nikad ga nisam imao u toj meri a na jednoj njivi vidim nekoliko ostrva i u vratinama pa nisam ni prskao ne znam cime.bih

Ljudi previše mudrujete. Štete pravi vrsta Tetranychus urticae, da li će te je zvati grinja, pauk ili paučinar sve jedno je. Tretirajte akaricidom, dva puta, drugi tretman 7 do 10 dana posle prvog i budite bez brige.

a koji akaricid vam se najbolje pokazao tj koja aktivna materija. jel zoom sa aktivnom materijom etoksazol ok?

Smanjuje kisa , ali ako se totalno promijeni vrijeme , krenu uzastopno kise , onda , malo ih sapira , a soja krene u bujni rast pa nemogu tako brzo da isisaju i tad ih naoko nestane . Ovako jedna kisa pa opet vrucine , izgleda slaba vajda

Јуче сам био у обиласку Соје у просеку има од 40-60 махуна са 1-3 зрна добро формирана која имају тенденцију раста,ноћас је пало мало кише мислим да ће бити рода ако ово све лепо налије сорта Краљица је у питању.

Колега то је то кажем има доста махуна са 1 зрном и горњи спратови тек пуне махуне осети се под прстом зрно ако буде у наредних 7 дана солидне кише надам се добром роду.Пре 10-15 дана добили смо преко 100л кише валда је то опоравило.

Poslednja izmena:
To je super potencijal za rod, vi ste imali onda više kiše a verovatno imate i bolji klimat za soju u vidu jutarnje rose.Kod mene isto kraljica izgleda dobro samo što ima 15-25 mahuna po stabli.

Искрено да ти кажем до те кише редови су се видели ниска растом али пуна цвета,да има јутарње росе итекако после те кише је буквално полудела редови су затворени буквално буја из дана у дан.

I kod mene napreduje kao luda vec ima preko 50ak mahuna i visina oko 100cm. Valjda ce da ispuni sve mahune pa makar i po jedno zrno.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh