Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas 2 prskanje ucimo se soja prvi put.
bbcabfea933587222dbf12ab1eb291eb.jpg
5353bf945ac3430903d9a5010a881d17.jpg
3cd0b8db2002fcaa4f99c23d81322592.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Моја је добила комшијску дикамбу ено је сва се уврнула шта узети да се поврати и опорави

Ja to imam na tri njive, negde dužinom, negde samo prvih 50-100m od kukuruza preko puta lenije. Vetar stalno duva, ljudi neodgovorni , a dikamba ne prašta. Opak otrov... Najviše bih voleo da je zabrane.

Узимам хемију за кукурузе и нуде ми дикамбу насмејем се и кажем само даље то срање од мене.

Poslednja izmena:
Nista ratatui , neke sorte se brze povrate , neke nikad , kod nekih ni ne utice na prinos , kod nekih dobro otkine . Kisa je najbolji lijek .
I ja bi bio da se dikamba zabrani i nema veze dal ima vjetra , prelazi pa prelazi

код мене је Рубин не знам како он подноси ово говно ,дошла је преко са чела од леније и тих кукуруза

Nasa soja se oporavlja. Pored kotiledona izasao je novi zaperak. koji gura vec drugu trolisku. Ovaj herbicid je jako usporio tako da ce dosta kasniti. Pitanje je i kakav ce tu rod uopste biti jer je sve iznad kotiledona bilo osuseno. Oprskali smo je sa slavol i amiksol da se malo povrati. Kad krene dobice dvije prihrane preko lista i sta joj Bog da. Jedina dobra stvar je da nece biti potrebno korektivno prskanje jer korova uopste nema. Ima jedino ljulja koji je bio na oranju pa nije dobro potanjiran.

Nasa soja se oporavlja. Pored kotiledona izasao je novi zaperak. koji gura vec drugu trolisku. Ovaj herbicid je jako usporio tako da ce dosta kasniti. Pitanje je i kakav ce tu rod uopste biti jer je sve iznad kotiledona bilo osuseno. Oprskali smo je sa slavol i amiksol da se malo povrati. Kad krene dobice dvije prihrane preko lista i sta joj Bog da. Jedina dobra stvar je da nece biti potrebno korektivno prskanje jer korova uopste nema. Ima jedino ljulja koji je bio na oranju pa nije dobro potanjiran.
јел исто добила дикамбу

Jedini lijek zasada je biti u dogovoru sa prvim i drugim komsijom i sijati isto .

Zadesim se na njivi kad je komšija prskao njegove kukuruze dikambom a vetar duva na moju soju. Doduše nije bio jak vetar ali ipak na moju stranu ide prašina koju diže točak od traktora, a dizne na prskalici one najobičnije. Ostane mu dva reda do moje soje i ja ga zamolim da ne prska ta dva reda i da ću ih ja okopati. Čovek pristane i kaže zajedno ćemo okopati kad se oparaju kukuruzi. Kad su ljudi ljudi, sve može...

дикамба је зло .Мени се десило пре доста година да сам прскао без дашка ветра са њом и тек после две недеље сам приметио кврчење и реакцију соје

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh