Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@nikola ilic ti si je prskao na svaki 7 dana...

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Nešto mi tu nije jasno sa Corumom. Ako sam deluje slabo, a po svemu opisanom je tako i da mu se mora dodati malo klomazona i još 1 L bentazona pa kesica Harmonia, onda je pitanje njegove upotrebe. Možda odmah uzeti 2 l Savazona 1 l Pulsara, Rampu i Harmoni. Možda izađe malo jeftinije a čini mi se da je ovo najbolja kombinacija za korove u soji.

Jos kad bi se izbacio skroz Imazamox bilo bi jeftinije a ucinak isti. 😯
Zasto? Zato sto stir, samonikli suncokret ne dira a ambroziju umesto da tuce samo je pljune!

Jel ce biti problema ako je soja dobila malo po tamburi? 1l corum 1l bentazona 8g tifensulfuron 2dl rampe sve to na 2kj pa malo sprzilo soju jel ce se oporaviti?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Имазамокс пробај пуну дозу 1,2лит/ха па ћеш видети шта дира и не дира;)
Odnosno 0,7 l/kj 😀
Isproban je i sa vecom dozom i do 0.8 l/kj i to ne sa kopijama vec od doba kad smo Pulsar koristili, da ne pricamo u kineskim preparatima.
Tacno sam napisao sta ne moze nositi, odnosno umesto da bije, dira, psuje i pljune a od toga nema koristi.
Dobar je za cicak, repicu i semenski sirak! Ono sto je nakriticnije u soji kao sto je ambrozija, stir i samonikli suncokret je bauk za ovu a.m. Tako da lako se moze bez toga u soji.
Ako smo vec u ovoj prici moze se slobodno reci da kako trenutno stoje stvari treba moliti Boga samo da nam Bentazon ne ukinu. Mislim da je glavni baja u suzbijanju sirokolisnih korova u soji!

Ošpartana pre neki dan. Najverovatnije još prskanje protiv sirka, a možda padne još jedno špartanje ako bude solidne kiše pre sklapanja redova.
ldzugku.jpg

WEgEZCS.jpg

JpW4K8f.jpg

yPBg5Cl.jpg

Wi0Jza5.jpg

Jest al razlika je kad je sam a kad je u kombinaciji sa imazomaksom . Podsjeća me na par u kukuruzu mezotrion i terbutilazin , posebno su nedorečeni a u paru su dynamic duo . Bentazon jeste bog to je tačno

Jest al razlika je kad je sam a kad je u kombinaciji sa imazomaksom . Podsjeća me na par u kukuruzu mezotrion i terbutilazin , posebno su nedorečeni a u paru su dynamic duo . Bentazon jeste bog to je tačno
U slucaju manje doze Bentazona do 0.8 ili 1 l/kj a cak pune doze Imazamoxa, izostaje potpuni ucinak nad onim korovima koje sam napomenuo. Ali zato przi soju.
Korove isto sprzi a kasnije se regenerisu od vrha.
Kombinacija Klomazona i Bentazona resava mnogo bolje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh