Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Maximus setva 22.04
1a2b2bfaeb6902f0f17fb96ca27c57d4.jpg

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
Baš lepo izgleda (y)
Sa čime je đubreno?

Dali neko radi prihranu soje sa borom neki tecnim djubrivom dali ima matematike i kada se to uopste radi.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Ja sam par godina koristio bor 2-3 kg po ha. Da li ima efekta ne znam kad nisam ostavljao deo njive bez tretmana pa da uporedim. A što se tiče vremena još malo, i to po mogućnosti 2-3 puta. Ja obično samo jednom, po običaju, nije tako skupo a koliko pomaže, bem li ga.

Kada smo vec kod folijarnih djubriva, uzeo sam djubrivo Nutri BS 95 za koje proizvodjac preporucuje da se primeni 7-10 dana pred cvetanje. Sa obzirom na kasnjenje celokupne vegetacije ove godine, kada procenjujete da ce cvetati soja? Ja sam mislio da bacim ovo tamo negde oko 15. juna, bojim se samo da ne zakasnim :)

zanima me ima li smisla folijarce korisiti na užasno lošim tlima... u našem kraju apsolutno nikad nisu isplatili sebe tj koliko koštaju a kamoli da zaradimo nešto s tim tretmanom.

Prskati ili ne pitanje je sad?
Odradjeno jednom sa 0.1 l/kj Rampe i 0.8 l/kj Bentazona.
Sad skoro da nista nema osim samo po negde neki semenski sirak.
Pojma nemam da li da sacekam jos par dana pa da je ospartam ili ipak sa nekom slabijom dozom da prolazim uz dodatak malo i Kletoxa zbog tog sirka.
71553165b2433427cf7cd30b7f9b78e3.jpg

e807494fc7b900997d1c2b7262e7b8a0.jpg

33bc44410a673c1fc59a0f9c81a030f0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako do sada nisu korovi izašli, kada će? Špartanje i eventualno kasnije Kletox ali mislim da do kombajna tu nema šta da se radi.

Ipak malo sam dodao Pivota, Rampe, Bentazona i Kletoxa .Ali bas male doze zbog nekih retkih sitnih korova.
Tako da sam se ipak dobro prosvercovao jer je parcela od 8 kj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh