Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sorta apolo,setva 24.04 setva na 70cm
Druga godina soja na soju,jesenas zaorano 250kg npk 3×16
Posle setve 0,5l senkora i 1,2 l dual golda sve po h
Prvi split 0,6l ikarusa 1l bentamarka 4gr simfonija
Drugi split 0,3 ikarusa 2l bentamarka i 0,3l rampe
Drugi split je dosta zaustavio ali je zanimljivo da je ta kombinacija zapalila sve sto je bilo od korova,pogotovo palamidu,koja je vec odmakla a i muhar koji je poterao kao tepih

Danas sam parao Wendy, očajno izgleda. Očajna je sve vreme, još od nicanja, zečevi su je dobro proredili, ali ni ono što nisu dirali nikako da malo krene. Sejana je 10.04., predusev je bio kukuruz koji je prošle godine prskan Mezotrionom 0.25 l/ha, jesnas je zaorana kukurzovina na koju nisam prethodno bacio ureu za bolje razlaganje, već sam je bacio u martu pre zatvaranja brazde oko 130 kg/ha. Šta je problem - ne znam. Sumnjao bih na Mezotrion, ili tu ureu, ali sve identično sam radio i na Rubinu, a on izgleda dosta bolje. Rubin nisam slikao, slikaću ga sutra, a evo kako izgleda Wendy:

Petroviću, u ovaj drugi tretman si pojačao Bentazon ali ubacio i Rampu pored Ikarusa, pa je sve spržila. Čini mi se na slici da je malo i soja požutila.

Pelikan,malo je fasovao hemiju ali mora tako,Ambrozija i Palamuda kaput.Ostao jo sirak ali neka malo neka dodje sebi.
image0-43.jpg

image1-26.jpg

image2-16.jpg

Danas sam parao Wendy, očajno izgleda. Očajna je sve vreme, još od nicanja, zečevi su je dobro proredili, ali ni ono što nisu dirali nikako da malo krene. Sejana je 10.04., predusev je bio kukuruz koji je prošle godine prskan Mezotrionom 0.25 l/ha, jesnas je zaorana kukurzovina na koju nisam prethodno bacio ureu za bolje razlaganje, već sam je bacio u martu pre zatvaranja brazde oko 130 kg/ha. Šta je problem - ne znam. Sumnjao bih na Mezotrion, ili tu ureu, ali sve identično sam radio i na Rubinu, a on izgleda dosta bolje. Rubin nisam slikao, slikaću ga sutra, a evo kako izgleda Wendy:
Мени зечеви праве исти проблем у соји прскао сам нешро екобустером 2 па ћу пратити стање. Запазио сам једну добру ствар код ње где су обрстили она два листа и остала само стабљика истерала је поново два листа и жива је ,што је добра ствар.:osmeh:

Ja sam rano posejao soju pa je u nicanju bila jedina u okolini, i kod mene su navalili zečevi ko mutavi dok je još bila u kotiledonima. A kad odgrize kotiledone to je kraj za tu biljku... Ima i gde su kasnije jeli pa su odgrizli samo ona prva dva lista posle kotiledona, ta biljka preživi, al' u prvom talasu je najveća šteta napravljena...

задњи сам сејао и опет су је сасекли али код мене салаш около и ледина

Evo i moje mucenice,posle prvog splita (1l corum + 0.5 dash) travu samo malo oprljilo i nije je unistilo_Onda je drugi split 1l corum + 0.5 dash+ 1l bentazon + 8g harmony + 0.2 rampe odradio cini mi se dobar posao. Nesto je vec sprzeno skorz a nesto je zuto i pobelelo dal ce ga skroz unistiti videcemo.
196059807_482449529644564_721519211486290726_n.jpg
195508530_975225186638804_5632389091832387142_n.jpg

0,4lit Pulsara 27gr Dinoxa 2,7gr Harmony 0,7lit Bentazon,tako 3x spaljeno je bilo sve kao i Ambrozija i Palamuda ali su one jos bile zive pa su za kraj dobile 0,25lit klomazona i 2lit Bentazona,pisano je sve po hektaru.
4 пута си прскао

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh