Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Wendy
Setva 24. 04. na 50 cm i 4.4 cm u redu. Bez djubriva, monokultura 9 godina.
Prskana posle setve sa 0.25 l/kj Metriksa (Metribuzin) a potom u split aplikaciji sa istom dozom:
Rampa 0.11 l/kj + Soko (Bentazon) 0.88 l/kj + Harmony 3.3 gr/kj + lepak 0.07 l/kj.
3f29eb06b3f66087cdb8a4134302cb0e.jpg

7c91af22fd7878d005ca8760b5128204.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

zdravo svima Kako Vam se čini koliko dana soja kasni u odnosu na standardnu godinu
U dilemi sam kada da tretiram protiv sirka, po mojoj proceni nece bar jos 20 dana da cveta, a sto posto sam siguran da nece u narednih 15 pa mislim da sačekam da ga još nikne do tada.
Išao sam zemljišnim posle rane setve nicala je skoro mesec dana em od hladnoće em od zemljišnog bila bas loša Odradio prvi split tretman i onda se povila požutela to je bilo skoro pre mesec daan Umesto drugog split uradili špartanje prosto se brinem da je sad tretiram protiv sirka, a mislim da imam komotno dve nedelje pre nego što će cvetati. Koje su vaše sugestije

Peet , ocito joj pase zemlja .
Odlicna je . Nego jel pisano , ili je imao neko problem sa puzevima u soji ? Pitam za druga . Strasan napad.

Ja soju redovno bez grama vestaka, u normalnoj godini prinosi od 2 t po kj, pa navise, kako se kockice poklope. Svoje seme ostavim, kupim samo hemiju i po mom zapazanju vazno je samo da je cista i da nema korova, i prinos nece izostati

I kakvi su rezultati poslednjih godina bez vestaka i da li svake godine ista gustina na 4.4 ?
Zadnjih 5-6 godina uvek na 4,4 cm. Prinosi su relativna stvar i zavise od vremenskih uslova. Zadnjih 3-4 godine nismo imali kise vise uopste od 1 Avgusta pa je jedva prebacila 1600 kg osim 2019 kad je bila ranija setva i zavrsila svoje ranije uz odlican prinos od preko 2200 kg/kj.
Djubrenje soje u monokulturi je skoro pa bacanje novca. Kisa pravovremena je bitna.

Ni kiša nije svemoguća ako joj ne odgovaraju mikroklimat i sastav zemljišta.To je kod nas u Donjem Sremu problem i soja se gotovo i ne seje.

@Matic mikroklimat mislis na zemlju koja nije pored reke.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Zadnjih 5-6 godina uvek na 4,4 cm. Prinosi su relativna stvar i zavise od vremenskih uslova. Zadnjih 3-4 godine nismo imali kise vise uopste od 1 Avgusta pa je jedva prebacila 1600 kg osim 2019 kad je bila ranija setva i zavrsila svoje ranije uz odlican prinos od preko 2200 kg/kj.
Djubrenje soje u monokulturi je skoro pa bacanje novca. Kisa pravovremena je bitna.
A radis li neke folijarne prihrane sa hemijom ?

@Matic ja sejao do same reke videcemo sta ce biti zastitni pojasi od suma pored.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh