Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakva je sorta Apolo što se tiče grananja? Imam na jednoj njivi Apolo, dosta je redak a mrzelo me je da presejavam. Baš me zanima šta će biti na kraju. Jedne godine sam imao Savu slično retku, ekstra se razgranala i prinos je bio odličan.
Pogledaj koliki će biti % mahuna sa 4 zrna. Zanimljiva je sorta taj Apolo, kod mene je zamenuo Savu u potpunosti.

Pre 4 dana prskana soja druga aplikacija i ovo sranje od suncokreta opet krene.
Olaksavajuca okolnost je to sto samo u nekoliko ogumka ga ima.
Mora i motika kasnije da cini svoje.

3092cae0e2af48192628b3a77d6e445b.jpg

25ff5cd9e4c755f611a74b15399774c8.jpg

d82b5b4116ed9bfdf79695dc363a5c01.jpg

537857d94463746f351eec6d2deb1c7a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sale, dugo godina se dobro rimovalo "ništa bez Save" ali vreme se menja...
Nevredi savu je pojelo vreme bar na našem terenu ali hvala joj dok je išlo.Apolo samo voditi računa na klijavost, to mu je mana a probaj kraljicu (1 grupa) pomalo da uvodiš u probu, nažalost NS institut je prodao tu sortu Rajwajzenu kao i virtus (0 grupa).

Nevredi savu je pojelo vreme bar na našem terenu ali hvala joj dok je išlo.Apolo samo voditi računa na klijavost, to mu je mana a probaj kraljicu (1 grupa) pomalo da uvodiš u probu, nažalost NS institut je prodao tu sortu Rajwajzenu kao i virtus (0 grupa).

Imao sam je prosle godine na istoj njivi sa jos 4-5 ns sorti. Nije me bas nesto privukla, bila je srednje polegla, manje nego Hogar, on se bio zalepio za zemlju, prinos kod obe je bio oko 1900 kg/kj dok su ih na istoj parceli Atlas i Vulkan prešišali sa oko 2100 kg/kj, nisu polegli niti se osipali pri žetvi. Oni su mi ove godine na većini njiva, imam nešto i Apola pa kako bude.
Sad sam pregledao svesku, nisu dale 2100 kg vec svega 50-100 kg vise ali sam se za njih odlucio jer nisu bile polegle.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh