cicimoric
Član
25. i 26. april su bili prvi dani setve i poceli su da nicu. Trebalo im je malo vise vremena jer sejem dosta duboko da imam vremena za prskanje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Setva na 70cm ?25. i 26. april su bili prvi dani setve i poceli su da nicu. Trebalo im je malo vise vremena jer sejem dosta duboko da imam vremena za prskanje.
Lepo nice koja sorta i koji razmak zrno od zrna...
Ja imam još nešto malo soje na lageru kod jednog otkupljivača, danas sam ih zvao i plaćaju 85 din.
Na ovoj parceli bice posejana soja,verovatno u Utorak, 7 dana nakon tretiranja Totalom. Ulazim setvospremacem u 2 prohoda i sledi setva pre kise.
Radim je vise od 10 godina i skoro svake godine se tretira totalom, em pre setve kao i ove godine, em posle setve. Odakle toliko ambrozije sam Bog zna.
Prosle godine bilo je kukuruza tretiran sa Adengom i ni jedna biljka ambrozije nije ostala. Kukuruz cist ko suza. Metribuzin na ovakvoj parceli ne pomaze nikako.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Možda je bilo krupno seme pa nije uspelo da popuni ploču kako treba?Da pitam vas što imate sejače, meni je soja solidno nikla ali ima dosta situacija gde je baterija izbacila 15-20 semenki na malom zgusnutom rastojanju, a onda 50-70 cm prazno i tako na celoj njivi skoro u svakom redu. Majstor je sejao sa zelenom, sejalicom, mislim da je nodetka 4 reda i IMT 577. Šta bi to moglo biti?