Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
25. i 26. april su bili prvi dani setve i poceli su da nicu. Trebalo im je malo vise vremena jer sejem dosta duboko da imam vremena za prskanje.

d1ZJBWF.jpg

Danas zvao da pitam za otkup,cena soje je 88din bas se iznenadio

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ja imam još nešto malo soje na lageru kod jednog otkupljivača, danas sam ih zvao i plaćaju 85 din.

Poslednja izmena:
Na ovoj parceli bice posejana soja,verovatno u Utorak, 7 dana nakon tretiranja Totalom. Ulazim setvospremacem u 2 prohoda i sledi setva pre kise.
Radim je vise od 10 godina i skoro svake godine se tretira totalom, em pre setve kao i ove godine, em posle setve. Odakle toliko ambrozije sam Bog zna.
Prosle godine bilo je kukuruza tretiran sa Adengom i ni jedna biljka ambrozije nije ostala. Kukuruz cist ko suza. Metribuzin na ovakvoj parceli ne pomaze nikako.

752eefd207ff51f000893355a48003f5.jpg

9518a56e6825285239d3197e2704f067.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na ovoj parceli bice posejana soja,verovatno u Utorak, 7 dana nakon tretiranja Totalom. Ulazim setvospremacem u 2 prohoda i sledi setva pre kise.
Radim je vise od 10 godina i skoro svake godine se tretira totalom, em pre setve kao i ove godine, em posle setve. Odakle toliko ambrozije sam Bog zna.
Prosle godine bilo je kukuruza tretiran sa Adengom i ni jedna biljka ambrozije nije ostala. Kukuruz cist ko suza. Metribuzin na ovakvoj parceli ne pomaze nikako.

752eefd207ff51f000893355a48003f5.jpg

9518a56e6825285239d3197e2704f067.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koja je svrha da prodješ totalom pa da posle ideš setvospremačem? Nećeš li na taj način poništiti dejstvo totala???

Rekao je 7 dana nakon totala mada neznam zasto ceka . Mozes ici sat vremena nakon totala i gotova je . Jedini razlog da se ceka je ako su korovi bujni pa da se bolje sprema ili ako su visegodisnji korovi

Da pitam vas što imate sejače, meni je soja solidno nikla ali ima dosta situacija gde je baterija izbacila 15-20 semenki na malom zgusnutom rastojanju, a onda 50-70 cm prazno i tako na celoj njivi skoro u svakom redu. Majstor je sejao sa zelenom, sejalicom, mislim da je nodetka 4 reda i IMT 577. Šta bi to moglo biti?

Da pitam vas što imate sejače, meni je soja solidno nikla ali ima dosta situacija gde je baterija izbacila 15-20 semenki na malom zgusnutom rastojanju, a onda 50-70 cm prazno i tako na celoj njivi skoro u svakom redu. Majstor je sejao sa zelenom, sejalicom, mislim da je nodetka 4 reda i IMT 577. Šta bi to moglo biti?
Možda je bilo krupno seme pa nije uspelo da popuni ploču kako treba?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh