Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na ovoj parceli bice posejana soja,verovatno u Utorak, 7 dana nakon tretiranja Totalom. Ulazim setvospremacem u 2 prohoda i sledi setva pre kise.
Radim je vise od 10 godina i skoro svake godine se tretira totalom, em pre setve kao i ove godine, em posle setve. Odakle toliko ambrozije sam Bog zna.
Prosle godine bilo je kukuruza tretiran sa Adengom i ni jedna biljka ambrozije nije ostala. Kukuruz cist ko suza. Metribuzin na ovakvoj parceli ne pomaze nikako.

752eefd207ff51f000893355a48003f5.jpg

9518a56e6825285239d3197e2704f067.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Prepoznao sam parcelu i ta je bas bas problematicna. Vidim da se svake godine mucis sa njom. I Bogdanova pored je isti k...... drugo pakovanje.

Danas odustao od setve kukuruza u nebranjenom delu i odlučio da posejem soju.Biće posejana Beluga od 15-20og maja.Biće posle toga poprskana dubinsko + total.A bačeno joj je lepo đubriva 350kg/ha 8-15-15 i 350kg/ha AN.

Koja je svrha da prodješ totalom pa da posle ideš setvospremačem? Nećeš li na taj način poništiti dejstvo totala???
Sejem sa Nodetkom, korovi su za setvu sa takvom sejalicom suvise mali kako bi se prvo posejalo a posle prskalo. Marker i ulagaci bi pokrivali mnogo toga.
Diskosna sejalica bila bi odlicna opcija.
Nakon tretiranja totalom, opet zbog tezine ili lakoce baterija sejalice, na tim mestima kuda je trag ostao od prskanja zrna bi sva ostala na povrsini.
Na ovakav nacin sam radio i prosle godine na dva mesta i dobro je ispalo. Posle nekih 7 dana korovi delimicno se osuse ( visegodisnjih nema) pa ono sto i ne unisti setvospremac vec su zahvaceni herbicidom i propadaju.

@cicimoric
Da nije tako rodna zemlja kao sto i sam znas, podigao bi ruke od ove parcele odavno. Ovako iz godine u godinu sledi borba sa ambrozijom.

Prepoznao sam parcelu i ta je bas bas problematicna. Vidim da se svake godine mucis sa njom. I Bogdanova pored je isti k...... drugo pakovanje.
Cici aj kad smo kod te parcele a pitanje može i za Peet-a tu malo dalje kod česme gde radiš .preko puta iza kanala ima jedna pšenica oko 3-4-5 kj da li znate čija je? Imam ja jednu malu od 1,1 kj tu novi zakup ,pa ne bih terao kombajn nego bi radije platio tog komšiju.Koga god sam pitao niko ne zna.

Pšenice,hteo bi da pokosi i moju da ne vučem kombajn zbog jednog jutra.Bilo armature u njivi morao sam tamo pšenicu da sejem.
Ako imaš i ti tu negde javi slobodno pa da uradiš uslugu ako si voljan.Uglavnom gledam ako mi treba usluga da bude neko ko je blizu njive da ne cimam nikog za te male parcele.

Danas odustao od setve kukuruza u nebranjenom delu i odlučio da posejem soju.Biće posejana Beluga od 15-20og maja.Biće posle toga poprskana dubinsko + total.A bačeno joj je lepo đubriva 350kg/ha 8-15-15 i 350kg/ha AN.
Ti komšo ne štediš ni u nebranjenom, a kako tek đubriš na redovnim njivama? Tu mora biti preko 4 t/ha pa puta 80 dinara...::novac::

To se menja stalno, prvo je bila 83, pa je pala na 80, sad je 85... Uzgred, većinu soje sam prodao po 59 din.

uspoređujem sa cjenom kod nas, i stalno ide gore, pa pošto imam pšenice, razmišljam o postrnoj sjetvi soje, a kod nas sad pada kiša svakih 5-7 dana, ako tako ostane, isplatilo bi se.....

Pšenice,hteo bi da pokosi i moju da ne vučem kombajn zbog jednog jutra.Bilo armature u njivi morao sam tamo pšenicu da sejem.
Ako imaš i ti tu negde javi slobodno pa da uradiš uslugu ako si voljan.Uglavnom gledam ako mi treba usluga da bude neko ko je blizu njive da ne cimam nikog za te male parcele.
Sad mi je jasno gde je to tacno. Posle te parcele koje radis je Pera Isak ali on mislim da je soju posejao, dalje ne znam.
@MOMOSARIC
Kad je rekao armature verovatno je pomislio da je bilo i osovina😂 (korova do besvesti)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh