Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
oni tako preporučuju.....za postrnu sjetvu može ići i na 700 000, bez navodnjavanja, a kupio sam baš kod nijh, i kažu 5,5 vrećica od 1250000 zrna na hektar.....

ovdje se može pročitati o njoj......

Како вам изгледа Соја од ове силне влаге?Код мене само што није изашла али има у земљи и буђаво по које зрно сејана 08-09.04.

Ja sejao 11.04. i bio na njivi u ponedeljak, nije još izašla. Nadam se kad odem u ponedeljak 03.05. da će se ukazati vrstice. Biće 3 nedelje, bem li ga, nadam se a i strahujem po malo.

Moja sejana u Cetvrtak i Petak samo sto ne izidje,ako ugreje za vikend kako najavljuju bice lagano na redovima.
Sejano 3,7x50,otislo oko 63kg/kj,pojacao sam,uvek tako,malo klijavost malo neka ptica malo gazenje...Taman bude kako treba za vrsaj.

Јбг ја сам био приморан да рано посејем због неких других ствари...иначе никад је нисам сејао пре почетка Маја...Сад сам био у обиласку диже кору али и ма и трулог семена по готово оно које је отишло дубље 7-8цм клица 4-5 цм и стало...не верујем да ћу пресевати али биће мање биљака од препоруке дефинитивно.

Poslednja izmena:
Interesantno, da je i nama otislo 66 kg/kj (sejana istom masinom kao i prosle godine). Nesto mi mnogo (pogotovo sto je sejana na 70). Mada broj biljaka ne bi trebalo da je veci, seme je bilo krupno - kao klikeri (sve Wendy).

Danas posejana soja na lose niknutoj repici, naravno direktno bez obrade.
a5806890ba1f0ae63397706bf8732959.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh