Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada sam 28marta pripemao za setvu došao je čovek u čelo moje njive da seje.Kaže dobio slobodne dane u firmi a i Steva(imt533+olt) kaže lepo je vreme pa ajde.U autu vidim kukuruz pionir i soja neki NS,njiva 5kj.Nosili smo majice kratkih rukava i klima je radila kod mene.
Preključe sam sejao tu svoju njvu i setim se da vidim situaciju.Kukuruz je pustio korenčić ozbiljan ali klica koja treba da iziđe okrenula se ka dole,dok seme izgeda sasvim zdravo(neznam koji je hibrid),dubina oko 5cm.
Soja je odma ispod površine sa kotiledonima i na moje iznenađenje nisam našao nijedno propalo zrno.
Zaključak je da za nicanje mnogo više šteti manjak vlage (kod nas prošle godine 45 dana bez kapi) nego višak vlage sada(špaklu kojom sam tražio seme morao sam bukvalno da perem od blata)

Ja juce posejao soju, jutros oprskao dubinski max51 i evo veceras kisa sipi.Nemoze bolje.Da ne bude sve super pobrinula se deponija pored njive gde sam naleteo na ekser i probusio zadnju gumu.Ne moze sve biti potaman, pa to ti je...

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Ја сам данас исто завршио сетву, али ми се на задњих пола јутра исто пробушила задња гума па нисам стигао све са опрскам дубински, киша роси, поранићу ујутру ако не падне пуно да опрскам остатак па да накривим шешир док не прођу празници. 😁

Steco , nisi pogrijesio , bice ti soja ekstra , vidjeces . A za kukuruz , dan ranije sijan nego tvoj ko,sija mi izasao sa solidnim sklopom . Znaci ima i do sjemena .

Kamo srece da bude 80 din Sada divlja cena kada su svi vec odavno prodali na 50-60 din Da sad nisu digli retko ko bi isao u setvu Ja sam prezadovoljan i da bude 60 a da ne bude neka teska susa

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Ja sam cuo na zeleno se sad ugovara oko 52din/kg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Čujem da italijani popred naše NON GMO soje počeli da traže i pšenicu. Kreće i njoj cena na gore.

Ja ne vidim tu inokulant ili je bezbojan?

nemam pojma, nisam ni znao da je tretirano, uzeo sam da ju ostavim za sjeme, za postrnu sjetvu, kažu da je odlična..... budemo vidjeli

još nije pakirana na kilograme, nego je u vreći 125000 zrna..... nisam još vidio da se soja tako pakira, i ide 5,5 vrećica na hektar

Juce zavrsio setvu soje.Na 5.5 hektara otislo 570kg semena(isprskano inokulantom),oprskano max 51 + mont + total i dobila je 200kg mesavine 3x16.Vlage ima dovoljno,a posle par sati od prskanja pala je i slaba kisica.
179436064_513457563015207_6775378299002507134_n.jpg

nemam pojma, nisam ni znao da je tretirano, uzeo sam da ju ostavim za sjeme, za postrnu sjetvu, kažu da je odlična..... budemo vidjeli

još nije pakirana na kilograme, nego je u vreći 125000 zrna..... nisam još vidio da se soja tako pakira, i ide 5,5 vrećica na hektar
Da to nije puno semena Ivane? Obično ide 450.000 - 500.000 biljaka po ha, a kod tebe preko 680.000 biljaka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh