Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na gruberisanom sojistu glista koliko voli, vec gde zam zaorao kukurzovinu nema toliko. Ja sam polako krenuo da prelazim na obradu tanjiraca + gruber, plug samo kada se uradi kukuruz, pa da vidimo razliku. Ove godine vec imam ogled u kukuruza gde je osnovna obrada plug a gde gruber. Inace mi krenuli juce sa setvom soje, vlage ima dovoljno i seje se lepo, sorte apolo, sava

A sto ?,npr gruber po celoj sirini masine izmesa zemlju na 25-30cm dubine,jel toliko smeta to prevrtanje zemlje koju radi plug ?.

Sejana u sredu, sorta Dukat, za par dana izlazi na povrsinu.
7b48df2fbd197b1a4921c73dfa1c02da.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Nije tri ali je oko 5cm, javljaju toplo vreme tako da ce brzo ona gore.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Jel valjate soju posle setve kembridzom kad su uslovi ovakvi sa dosta vlage ?
Ja bih vise valjao da poravnam njivu lakse ce biti za kombajn da skupi sve, ali opet ne bih da napravim beton

Juce poceli soju,danas zavrsavamo. Ns Rubin i ZP Laura na 70cm, oko 3.2-3.3 u redu. Kilazu ne znam nismo merili. Lepo je vlazno dole,dubina oko 5cm.

Niš nediraj ako je u vlaži, najavljuju pljuskove sledeće nedelje pa može biti svašta a vaša zemlja se lako zabetonira, čini mi se .

Кукуруз да ако су услови за то а соју не бих ваљао

Пет а где је софистициранија сејалица сејеш са сејалицом и технологојом старом пола века 😂

Фали јој као и нама мало минус година. 😂 Боже буди друг па окрени једнак круг уназад планету:osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh