Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Deja njegovu soju pokosio ali ne kombajnom
Nenormalno puno meuna koje su prazne a gde ima neko zrno krenulo da truli.Inace je sorta apolo.Donje lisce je normalno a gornje spicasto kao kod wendy.Savetovao sam ga da ostavi posle kise
Isto ovo imam samo sreca u manjoj meri, oko deset ari odokativno na njivi od 90 ari, jedan cosak i nesto uz duz... Ne znam sta je uzrok, sorta Beluga

Danas se razno vrlo. Ostalo još 10kj fantasta koji neće još nedelju dana možda.
882958d355eae8c41958095a4253d6b1.jpg
35454eeac9a5f6556a5c6e9152b6c72b.jpg

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

U ponedeljak završio soju.
Apolo vlaga 9,4 % primese 2 % prinos 1540 kg/kj.

upload photo websites
Ma gledam ove soje sto stavljate slike sve su još pune lista, kod mene skoro da nema lista na stabljiki, ali mahune u gornjim spratovima su još zelene, a gdje koja i niže, jel to do sorte ili tolerišete i nešto zelenih zrna, muči me najviše što je lepo vreme i ovo sto je zrelo je jako suho, a dali će za sedmicu dana biti takovo teško je predvideti, pa dvojim sto da radim

Ma gledam ove soje sto stavljate slike sve su još pune lista, kod mene skoro da nema lista na stabljiki, ali mahune u gornjim spratovima su još zelene, a gdje koja i niže, jel to do sorte ili tolerišete i nešto zelenih zrna, muči me najviše što je lepo vreme i ovo sto je zrelo je jako suho, a dali će za sedmicu dana biti takovo teško je predvideti, pa dvojim sto da radim
Ja sam se juce isto dvoumio, na kraju prokosili i uzeli uzorak vlage , isto je bilo lista i zelwnih mauna, na kraju vlaga 11 i primese od 2-2.2, nema tu sta da se ceka

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Juče radili uslužno Savu 650 kg/kj...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Komsija danas imao Balkan oko 4t po ha. Licno sam bio . Sta se potrefilo nezna ni on. Proljetno oranje isla voda niz beazdu Sijano u krupan busen .Nakon sjetve presao drljacom . Nije spartana. Bez djubriva . 500m dalje moja ako bude 1.5t tesko

Y8N439U.jpg

Poslednja izmena:
Jel zna neko koliko otprilike stane kg soje u pun bunker kod zmaj 142 ?.Bunker je fabrickih dimenzija,nema nadogradnju.
Inace danas sam probao moju soju,ne ide....ima jos zelenih mahuna ponegde po njivi.bar da je na jednom kraju pa da skinem sta mogu.Jeb... dal je do rasipaca nejednako baceno djubrivo,nicanja,otkud znam.Dobar deo biljaka ima samo pri vrhu po jednu,dve,nekoliko mahuna zelenih,i to je rasipanje svaka takva mahuna,bilo da zavrsi van kombajna,ili u bunker kao mahuna ili zrno,to posle sondom kad uhvati na otkupnom mestu,kuku lele primese.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh