Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja Vendi jos koji dan i skidam. Ima jos zelenih mauna i zelenog lista.
373fdee4c6ed2090e2c96b10a70bbcb4.jpg

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Tacno tako.Skinuli wendi danas.mislim soju.
Na oko zelena ali u prikolici malo zelenih zrna.isto pocela da se otvara sto ranijih godina nije bio slucaj.Na 1.5 kj 1807 kg mereno kantom.
S obizorom na ostecenja od komsijskog prskanja,susu,grinje nije lose.
Ostavljena je u cardaku pa me znima da li treba tretirati insekticidom jer je bilo dosta onih smrdibuba u prikolici?

Ni ja sa Sava i Maksimus,ali se ove godine otvorile mahune gde su grinje zezale,nije velika povrsina.
Meni su se Sava i pogotovo Maksimus otvarali bas puno, ako malo zakasnis sa vrsidbom gomila otvorenih bude.Danas sam obisao Vendi i bas sam se trudio da nađem negde otvorene, al ih nema. Treba joj jos jedno 3,4 dana toplog vremena da bude za vrsidbu.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Pa nzm,ja stvarno nisam imao problema sa tim,sem eto ove godine ali kazem samo na mestima gde su grinje zezale,tu je niza i suva kao barut,tu ima otvorenih,tj vidi se nesto zrna po zemlji.Rado bih je ja ovrsio danas i sutra da je islo lepo,jedan posao manje,ali ne ide,odrali bi me na primesama.Cekacu dok mogu,ako krene masivnije da otvara mahune kombajn je skine pa sta bude.
Gledam sad na netu,soja u m3 ima 700-750kg,to je tacno ?.

Šibnuo danas Pelikan,očajno se pokazao,zemlja izabrana loša za njega,vidim ni komšijin vedndi nije bolji.Nisam merio ali oko 2 tone na 2,5 kj.

Kod nas je odavno 2 % bonifikacija, tamo gde je ima.
Nekad je bilo i više,npr. ako je vlaga 8 ili 9 a sad iako je tolika,računa se od 11
Smislili mudraci!

Kod nas u selu za razliku od susednih sela nikad nije postajao termin "Bonifikacija",to je strana reč i ne postoji.Tj postoji samo kad oni prodaju robu dalje redovno se bonifikuje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh