talianu
Član
Ja sam tu pored šivare ,jeste peskulja al me baš razočarao.Naš poznanik zajednički isto kosio Pelikan u našem ataru ,lakši teren 880 kg prosek na 10 kJ.Ja moju nisam izmerio samo može biti još manje više nema nikako.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad si sejao tu parceluMi probali jednu parcelu sa Wendijem 3 kruga ali je duzina parcele kraca, nekih 230-240 m. Na oko dosta toga zrelog ali i zelenih listova dosta uz zelenih mahuna.
Ostavili je za kasnije. Vlaga 15.6 i zanimljivo da tretiraju i zelena zrna u primese na ovom otkupnom mestu gde godinama nisam bio. Skidali 1760 kg.
Po nekoj racunici bice oko 1350-1400 kg/kj
Ja nov nikad vise necu biti! ko ce ti gledati kroz prste!Sad si novi koperant valjda će malo da gledaju kroz prste.
Kolega ja sa Megom radim Soju na 600 obrtaja doba i vetar 900 obrt/miin korpa u drugoj rupi ako je zelenija.Nisam do sada radio soju prva mi je godiba koji broj obrtaja bubnja ide koliko vetar u pitanju je mega 204
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Agde ispadaju, štosi promenuo kombajnera naljutiće se kolega.Tamo de ja predajem zelena zrna ispdaju i bacaju se
Ista situacija i kod mene, sejana je 24 aprila. Mora se pratiti svakodnevno i ako krene da se otvara odmah skidati.Drugar je najebao sa maksimusom,puno mu se otvorilo mauna,a imao je i puno zelene mase i mauna. Em izgubio na otvaranju mauna, em ga osinuli sa 7% primesa zbog zelenih mauna. Sreca pa su kod nas digli na 6% primese pa ce mu skinuti samo 1%.Ja nov nikad vise necu biti! ko ce ti gledati kroz prste!
@pop step
26 Aprila
Sto se tice zelenih zrna, mnogo ih je bilo, kad sam uzeo soju u ruke i stisnuo lepilo se za dlan. Ja sam bio siguran da ima preko 25% vlage ali pogresio sam. Takva soja u skladistu nabudjila bi se za 3 dana glat!
Jednostavno nije za vrsidbu jos 7 dana, plasim se te zrele da ne krene da pukne.
Soju vrsi bica a kuruze BadzaAgde ispadaju, štosi promenuo kombajnera naljutiće se kolega.