Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam tu pored šivare ,jeste peskulja al me baš razočarao.Naš poznanik zajednički isto kosio Pelikan u našem ataru ,lakši teren 880 kg prosek na 10 kJ.Ja moju nisam izmerio samo može biti još manje više nema nikako.

Uradjen pelikan pre 2 sata. Sutra će ići na merenje i sve ostaje kući za seme. Ovako odoka sa 2 jutra 4 tone sigurno možda i koja kila više...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

super su ti vasi prinosi ovde je to pojam za one koji su iskreni,ja i nisam neki proizvodjac vrtim se oko poljoprivrede malo ne idem na pecanje moji me ne pustaju da ne upadnem u vodu pa onda sta drugo da radim na selu

Mi probali jednu parcelu sa Wendijem 3 kruga ali je duzina parcele kraca, nekih 230-240 m. Na oko dosta toga zrelog ali i zelenih listova dosta uz zelenih mahuna.
Ostavili je za kasnije. Vlaga 15.6 i zanimljivo da tretiraju i zelena zrna u primese na ovom otkupnom mestu gde godinama nisam bio. Skidali 1760 kg.
Po nekoj racunici bice oko 1350-1400 kg/kj

Mi probali jednu parcelu sa Wendijem 3 kruga ali je duzina parcele kraca, nekih 230-240 m. Na oko dosta toga zrelog ali i zelenih listova dosta uz zelenih mahuna.
Ostavili je za kasnije. Vlaga 15.6 i zanimljivo da tretiraju i zelena zrna u primese na ovom otkupnom mestu gde godinama nisam bio. Skidali 1760 kg.
Po nekoj racunici bice oko 1350-1400 kg/kj
Kad si sejao tu parcelu

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Pozute ali i dalje su mekana i puna vode,meni je receno da u silosu im se ubudja takva soja sa puno zelenih zrna...

Sad si novi koperant valjda će malo da gledaju kroz prste.
Ja nov nikad vise necu biti! 😂 ko ce ti gledati kroz prste!
@pop step
26 Aprila
Sto se tice zelenih zrna, mnogo ih je bilo, kad sam uzeo soju u ruke i stisnuo lepilo se za dlan. Ja sam bio siguran da ima preko 25% vlage ali pogresio sam. Takva soja u skladistu nabudjila bi se za 3 dana glat!
Jednostavno nije za vrsidbu jos 7 dana, plasim se te zrele da ne krene da pukne.

Ja nov nikad vise necu biti! ko ce ti gledati kroz prste!
@pop step
26 Aprila
Sto se tice zelenih zrna, mnogo ih je bilo, kad sam uzeo soju u ruke i stisnuo lepilo se za dlan. Ja sam bio siguran da ima preko 25% vlage ali pogresio sam. Takva soja u skladistu nabudjila bi se za 3 dana glat!
Jednostavno nije za vrsidbu jos 7 dana, plasim se te zrele da ne krene da pukne.
Ista situacija i kod mene, sejana je 24 aprila. Mora se pratiti svakodnevno i ako krene da se otvara odmah skidati.Drugar je najebao sa maksimusom,puno mu se otvorilo mauna,a imao je i puno zelene mase i mauna. Em izgubio na otvaranju mauna, em ga osinuli sa 7% primesa zbog zelenih mauna. Sreca pa su kod nas digli na 6% primese pa ce mu skinuti samo 1%.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh