Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod drugara Malsimus okicen bio i u prikolici prilicno zrna, šacovali smo da ce mu ta njiva dati vise, al šturo zrno, lagano i na kraju 1430kg po kj.Zavara izgled, nema zrno masu ove godine.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Juče smo završili sa Valjevkom. Prosek Valjevke 1408 kg po jutru + bonifikacija. Ostao je pelikan i on je u planu za četvrtak...

Juče ovršen apolo sejan 03.05
Vlaga 11%, primese 2% prinos 1000 kg po jutru.Kakvu smo godinu ja sam zadovoljan. Pre onih kiša oko 15.07 je izgledalo sve očajno, gore nego 2017, skoro da nije bilo mauna. U početku hladno,posle je gorelo nebo i zemlja,suša pa grinje..

Apolo sa tavana sejan oko 15.4,na njemu preko 60-70meuna a sve prazne zelen jos kao guscije govno.Sta to moze biti,u toku godine solidno bilo kise.Dva prskanja sa corumom i sirak min doza

Vlaga 11%, primese 2% prinos 1000 kg po jutru.Kakvu smo godinu ja sam zadovoljan. Pre onih kiša oko 15.07 je izgledalo sve očajno, gore nego 2017, skoro da nije bilo mauna. U početku hladno,posle je gorelo nebo i zemlja,suša pa grinje..
ове године нема шта је није снашло ,како је изгледало да ће бити и није лоше јер је могло бити и горе

Aj da pokusam da razumem kad kazete da ste zadovoljni sa 1000 kg/kj zbog neke najavljene cene od 70 din ili kasnije jos vece, mada malo teze mogu da shvatim takvo zadovoljstvo!
Sta da je bila cena 40 din kao ovih zadnjih godina? Gde bi to zadovoljstvo bilo?

Aj da pokusam da razumem kad kazete da ste zadovoljni sa 1000 kg/kj zbog neke najavljene cene od 70 din ili kasnije jos vece, mada malo teze mogu da shvatim takvo zadovoljstvo!
Sta da je bila cena 40 din kao ovih zadnjih godina? Gde bi to zadovoljstvo bilo?
A sta da nije pala kisa ona velika u julu,i zadnji cas,pa da je umesto 1000 kg bilo 300 po kj,sto bi bio vrlo realan scenario

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Јуче завршена Kраљица RWA (бивша НС), пробно посејано на 2,25кј, принос у просету 1660/кј, сејано 29.04. на 70 цм међуредно и 4,1 у реду. Галеб и Венди на чекању.
Мислим да Краљица има добар потенцијал и да би сетва до 10. маја у просеку, могла бити добро решење.

Nisam uopšte cenu spominjao, niti bilo kakvu računicu. Zadovoljan sam prinosom, spram godine i prinosa koji se kod nas koliko sam čuo kreću od 400-1200 kila po jutru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh