Soja 2020

Bicu i ja prezadovoljan ako bude 18-19m po kj,danas poceo sa fantast ,nisam zavrsio pa nzm ni prinos,ali nije nesto....ima zelenih mahuna pomalo a vlaga 9-10% jbt,kod Save jos vise zelenih,mnogo odbijaju.Cekam jos koliko god moze dok ne uzri malo vise ili dok ne pocne otvarati mahune,onda cu skidati pa sta bude.

Generalno, loša godina za soju, sta se desilo, jbm ga. . Ova na slici u normalnoj godini treba da da barem 2,7t/kj, kako je izgledala očekivali smo na ovu godinu 2,2t/kj ali kako smo počeli da kosimo najlošije, videli smo da ni na najboljim neće biti nešto, tako da je ovde nacurilo oko 1,8t/kj. A ovde je bilo nešto više kiše nego na ostalim parcelama. Tako da pravilo, kad soja polegne ima preko 2t/kj ne važi. Ovogodišnji prosek, nesto preko 1,5/kj, a da je posejana kukuruz bilo bi ga sigurno 6t, tako da će soja da pauzira jedan period. Jbg, lakše proizvesti 6t kukuruza, nego 2t soje...
f91064ec828313ca3100ebe1525458d7.jpg

Kukuruzu je najvazniji jul, bar fao 300 i 400 a soji je najvazniji avgust. Kise u avgustu.,hladnije noci kolko je moguce, rosa, sto vise gline u zemlji i dosta kalijuma i to pristupacnog . Druge mandjije malo znace

Generalno, loša godina za soju, sta se desilo, jbm ga. . Ova na slici u normalnoj godini treba da da barem 2,7t/kj, kako je izgledala očekivali smo na ovu godinu 2,2t/kj ali kako smo počeli da kosimo najlošije, videli smo da ni na najboljim neće biti nešto, tako da je ovde nacurilo oko 1,8t/kj. A ovde je bilo nešto više kiše nego na ostalim parcelama. Tako da pravilo, kad soja polegne ima preko 2t/kj ne važi. Ovogodišnji prosek, nesto preko 1,5/kj, a da je posejana kukuruz bilo bi ga sigurno 6t, tako da će soja da pauzira jedan period. Jbg, lakše proizvesti 6t kukuruza, nego 2t soje...
f91064ec828313ca3100ebe1525458d7.jpg
sa svakom recenicom se slazem .
zato sam ove godine i posejao vise kukuruza ,soja polako ispada iz proizvodnje ,puno kosta, malo je placaju koliko ona rodi .
Jedino me muci kukuruz u monokulturi .

Danas kosio uslužno, sava od 1600 do 2000kg/kj
Palador 2200kg kj sve je bilo 9.5 vlaga i bez primesa
U ponedeljak krećem da skidam Adonai pa onda webdy, videćemo sta će reći vaga

Radili danas onu što smo planirali za vikend. Vlaga 8, primese 1,5. Prinos još ne znam, stoji soja u prikolicama...

Izmereno, prinos oko 2150 po jutru.
A danas radili moju na izgled najbolju soju i vaga rekla 2020 po jutru. Evo kako je izgledala...
ebc48afbda637af26e529ee3075d74f3.jpg
989171c5d46e238ef25a067d92f47733.jpg

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Јако су то мале влаге а зелених и не дозрелих зрна .Некакво опичено све то мени изгледа и те биљке пошандрцале од свега што се дешава :sta:

Nazad
Vrh