Soja 2020

Meni je jedno navodnjavanje Save i Trijumfa povecalo prinos za 600 kg po jutru. Te godine nenavodnjavano 600 kg/kj, jednom 1200 kg a dva puta 1800 kg/kj. Norma oko 25 l po kvadratu.

I ja sam soju zalio tifonom 2015 i nije bilo efekta, a moga je bilo i kontra, a bila bujna zelena, bas počela sa nalivanjem. Čak je na jednom mestu stao top, i napravio potop, i ni tu nista. Dok kukuruz kad sam zalio tu je bilo efekta, čak i vidno, jer je klip porastao toliko da je virio iz taške/ljuštike. Bio pravi momenat, falilo vlage, on zastao sa rastom, dobio vodu, i odmah dobio gas. Zaliven je dao nesto jace od 5t, dok ne zaliven oko 3,do 3,5t. Trebao se zaliti još jednom da bi dao bolji rod, ali otišlo se na odmor.
Hteli ove godine žaliti soju, ali najavljivali kišu, kad ono cvrc, I ona se odjednom ukakila.

Ja sam planirao na jednoj parceli da ubacim sistem k.p.k i da tu idem soju u monokulturi ali sam odustao od toga.

Ja sam planirao na jednoj parceli da ubacim sistem k.p.k i da tu idem soju u monokulturi ali sam odustao od toga.
Begecani povrtari koji rade i ratarstvo zbog plodoreda stavljaju u soju kap po kap. Prosle godine, kaze mi kombajner, prinos nije bio kakav su ocekivali, a sta se stvarno desilo i zbog cega ne znam. Samo znam da je bio cirkus izvuci trake pre vrsidbe.

Gledam vase soje lepo izgledaju,moja soja ko da je bila u bejrutu,sva polegla nema sanse da ides po redu,necu ni da stavljam slike jer me je blam

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Begecani povrtari koji rade i ratarstvo zbog plodoreda stavljaju u soju kap po kap. Prosle godine, kaze mi kombajner, prinos nije bio kakav su ocekivali, a sta se stvarno desilo i zbog cega ne znam. Samo znam da je bio cirkus izvuci trake pre vrsidbe.
Stavljaju u soju kap po kap zato sto im ostanu stara creva pa ih iskoriste.Tako barem u macvi rade

Tom crevu je vek trajanja 1 godina? Koja je cena po duznom metru kakva pumpa treba da bude da bi zalivala npr.jedno ili dva jutra odjednom,duzina njive oko 300m?
Mozda nije pitanje za ovu temu ali...

Nazad
Vrh