Soja 2020

Prve 3 slike su jedna parcela i tu je dobra, nije loša. A ostale slike su druga parcela i tu se sva isplela, nemoš ići kroz nju, tu je dobra. Danas nastavak pa ćemo videti kakvo je stanje i na ostalim parcelama.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Kolikih padavina kada bi sve sracunali garantujem da smo manje dobili od vas,a i kod nas je arenda 350e kj😂
Malo je ima na 1 klasi vecina na 3 i 4klasa
Ma da, mi uvek najvise kise od svih vas ukupno dobijemo cak i kad se osusi sve zivo mi ne primecujemo to od tolike vlage. Dobro je sto neki od vas imate kisomer kod nas na ulici pa znate. 😎

Potpuno je bespredmetno svađati se ko je koliko dobio kiše. Niti to od nas zavisi, niti se to može promeniti. A koliko je stvarno gde palo pokažu prosečni prinosi na kraju godine, i to je jedino merilo kome treba verovati.

U redu, bez sprdanja, ali budite razumni i nemojte potencirati svo vreme kako najvise padavina imamo ovde a ono ispostavi se da samo kod nas soja skoro da se osusi.
Da se ne bavimo istim poslom pa aj nekako onda bi vas nekolicinu smatrao neuracunljivim, ovako, ne da je sprdacina nego i podj... nje!
Mislis li da onih 20+60 lit (daleko od toga da je svuda bilo toliko) 19 Jula da je bilo dovoljno za prosecan prinos ( za kukuruz recimo da, ali nikako za soju) a da pritom parcele su nam u tom J. Banatu gde kosava pored visoke temperature zna da za par dana ocisti ko od sale taj neki prosecan prinos. Znate vi jako dobro sta ta kosava zna ciniti jer kukate jedan dan kad je osetite a sta bi rekli da je imate cesto i to po nekoliko dana i danju i nocu a visoka temperatura.
Raspored padavina zna biti mnogo bitniji od kolicine padavina.
Tako da mesec dana bez kise u onakvim uslovima koje sam naveo je kobno po useve.

Petre nemoj ni da pomislis da sam nesto lose mislio.
Kod nas u julu mislim da je palo oko 32-40l
Na mojim sojama ima lisca jos oko 20cm na vrhu.Stavljao sam slike.Kad gledas iz auta ekstra izgledaju a kad udjes samo na vrhu lisce.

Petre nemoj ni da pomislis da sam nesto lose mislio.
Kod nas u julu mislim da je palo oko 32-40l
Na mojim sojama ima lisca jos oko 20cm na vrhu.Stavljao sam slike.Kad gledas iz auta ekstra izgledaju a kad udjes samo na vrhu lisce.
Ma dobro je, da smo mi zivi i zdravi ali ipak i nije bas za stipanje tamo gde ne treba.
Volim ja i previse salu, cak i na mom racunu ali kad se nesto vise puta ponavlja neistina ne smatram bas uvek kao salu.
Odoh malo po ataru da vidim sta ce nas prvo snaci suncokret ili soja, danas cujem od drugara da ce neke soje brzo stici na red.

F.E.A.R tvoji su novci ove godine ako je takvo stanje.Kod mene Apolo i nekako a Beluga skroz prazne mahune, dobila je kišu ali to je sve qrac na biciklu kada moram da kažem tako.

Nazad
Vrh