Soja 2020

Код нас задњих година је у топ три сорте, не знам за ваша искуства али се он овде показао одлично

Taj rubin tako zna da prevari
Stabilna rana druga grupa zrenja (neće on izneveriti e sad možda na vašem terenu neide) ali ako vijaš rekorde onda je nešto drugo samo što kad vijaš rekorde može i nešto drugo da dobiješ ali no.
Prošle godine bio najbolji ali je i dobio neku kišu više i na mojoj zemlji (i sad je na istoj parceli i obećava) a 2018 navršeno 2550kg po kj a prosek sveukupni 2600kg po kj, apola tad bilo 2300- 2900kg po kj od njive do njive.

Ne svidja se ni kombajnu...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Sobzirom kako se vrše vendi, palador, fantast... rubin je za njih raj ali no, apolo je raj za kombaj a i prinos ne izostaje.Imam ogled apolo-kraljica-hogar 1 grupa zrenja po 24 reda na ravnoj parceli pa će vidimo šta će biti, treba polako ispitivati zamenu za apolo.

Ništa bez apola (nekad bila sava :)) što bi reko kadgod.

И ја имам Краљицу не изгледа лоше само ми некако ниска али начичкана махунама знаћемо за 2-3 Недеље...Иначе добијали смо кишу баш кад треба да сад је стање одлично.

Znam sta mi je rekao, al to je potez Hajducica samo sa ove nase strane kanala, tu su kise dosta promasivale. Videcemo.
Taj deo prema Haducici je lose prosao sa padavinama, rece ti i Cici, dok ovaj deo do kanala ka Vlajkovcu, konkretno nekih 3 - 4 km od sela je sasvim solidno bilo ali samo do 19 Jula kad smo imali zadnju dobru kisu. Od onda ni kap ako ne racunam jednom ili dva put po 0.5-1 lit.
Trenutna situacija je alarmanta, polako u krugovima pocinje soja da se susi i tesko da ce nalivati zrna do pola biljke jer kise nema bar u iducih 10 dana a temperature visoke.

Sobzirom kako se vrše vendi, palador, fantast... rubin je za njih raj ali no, apolo je raj za kombaj a i prinos ne izostaje.Imam ogled apolo-kraljica-hogar 1 grupa zrenja po 24 reda na ravnoj parceli pa će vidimo šta će biti, treba polako ispitivati zamenu za apolo.

Ništa bez apola (nekad bila sava :)) što bi reko kadgod.
Sa wendy i fantast nisam imao problema. Ide i kad ima zelene stabljike. Ovde problem prave rubin i belga najviše.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Kod nas rubin broj 1 ,pa apolo,polako se probija wendi a gorstak i fantas malo ljudi seje a i muka ziva ih raditi

Meni su se najbolje pokazali Rubin i Wendy i te dve sorte sejem već nekoliko godina. Ranije mi je glavna bila Sava, pa sam nju zamenio sa Apolom, ali mi se on nije nešto pokazao (uvek je bio lošiji od Rubina i Wendy). Ove godine ga nisam sejao. Doduše, ja nemam mnogo soje pa nije baš relevantan zaključak, tj. nije par jutara relevantno za ocenu sorte...

Taj deo prema Haducici je lose prosao sa padavinama, rece ti i Cici, dok ovaj deo do kanala ka Vlajkovcu, konkretno nekih 3 - 4 km od sela je sasvim solidno bilo ali samo do 19 Jula kad smo imali zadnju dobru kisu. Od onda ni kap ako ne racunam jednom ili dva put po 0.5-1 lit.
Trenutna situacija je alarmanta, polako u krugovima pocinje soja da se susi i tesko da ce nalivati zrna do pola biljke jer kise nema bar u iducih 10 dana a temperature visoke.
Kod mene fantast poceo na par krugova da se susi.Ja pomislio grinje.Jako lose su ukorenjeni usevi zbog prolecnih kisa

Nista joj ne bi falilo, cak bi idealno sve bilo da prvo nije krenula ona j.b.na kosava prosle nedelje, a kao drugo da je dobila bar 15-20 lit. ovih dana kad je vecina u Srbiji dobila i pored svega gurala bi dobro.
Ali na zalost jedno su zelje a drugo surova realnost!

Nazad
Vrh