Soja 2020

Arkadije jesmo dobili lepu kišu ali je to samo kap u okeanu.Pukotine u zemlji su baš izražene, sve u pločama od po nekoliko kvadrata.Lepo izgleda dok ne uđeš u parcelu i razgrneš biljke a onda vidiš da je situacija do jaja.

U ataru mrka kapa. Soja posejana 13 do 18 Aprila kako koja i gde, Pioneer i Wendy, do pola biljke ili nesto vise, pune mahune a na gore sad puni (ako). Zavisi sve od zemlje, negde polako gubi bitku i pocinje da se susi a negde jos se bori i ceka neku bolju kolicinu kise kako bi ipak dala solidan prinos. Parcele posejane posle 21 Aprila na boljoj zemlji nisam obilazio danas, tako da tacno ne znam kako stoje ali nadam se da tamo ima vise snage iako jos manje padavina su imale.
U slucaju neke najavljene kise za vikend od vise litara situacija bi se znatno popravila po prinosu. Ako je ne bude tesko da ce nalivati dobro zrna pa ce biti jako lose.
Suncokret mi se ne svidja, od Subote, Ponedeljka pocinje zetva, sav saren i ne obecava dok kukuruz Dkc 4943 i 5075 skoro da je pri kraju i odlicno izgleda.
Kad kazem odlicno ne mislim nikako na biljku vec iskljucivo na klip.

F.E.A.R tvoji su novci ove godine ako je takvo stanje.Kod mene Apolo i nekako a Beluga skroz prazne mahune, dobila je kišu ali to je sve qrac na biciklu kada moram da kažem tako.
Ne znam šta da mislim, ovo što nema mahuna na donjim spratovima me zbunio. Jun hladan i kišovit i svi cvetovi popadali. Sad na 50 mahuna ako naliva dobro... Možda.

Ne znam sta vidis da joj fali? Cim ima toliko mahuna i mali razmak izmadju spratova, a ova na slici sve to ima, sta jos treba? Kise? Pa eto po radaru i sad je padala kod njega. Kaze da je imao manje kolicine padavina i od tebe a li ne kaze da kisne svakih par dana sto je od izuzetnog znacaja kad su rasporedjene padavine.

Poslednja izmena:
Wendy setva 1 Maj
Place za kisom, ukoliko je ne bude u Subotu lose ce proci. Ako je bude vise od 20 lit kako bi imala snage da nalije zrna onda ce biti sasvim druga prica.
Dakle kako stvari stoje trenutno se klacka prinos, ili jako los ili solidno dobar.
d31cb9f1f73dd8ac20a3218aa354d3ef.jpg

0beed6d1f0604e22745ef3a4f44a99fd.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ista situacija i kod nas,ali za ovaj deo ovde ove vukojebine od banata su ponovo smanjili padavine za subotu,i to drasticno,sta ocekivati ja nzm.

Naravno. Jedan točak po travi a drugi pored moje soje. A gde bi je ti bacio, kod komšije?

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Druškan, sejana 6-7 aprila i to valjevka. Koja je kod tebe sorta i vreme setve? Baš je prošarana...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh