Dajte pomozite savjetima u vezi grinja ,pauka sta god. Kod mene totalni preokret za dva ,tri dana se desio . Padavina je bilo previse u maju i pocetkom juna a onda ni kapi pa je izgleda jos gori uticaj suse . Danas nista i nadalje prognoze bez kise. Soje ove godine imam najvise i to na mnogo razbacanih parcela . U prosjeku je velicine kao tu na slici kolege sremskapolja ,na 70cm jos nije sklopila . Grinje su naglo krenule , negdje na uvratinama tek a mozda ih ima i dalje a negdje toliko da ima krugova koji bukvalno gore . Treskao sam listove na bijeli papir i ima ih dosta .. Kako je bila najava kisovitih dana mislio sam bice dobro a sad je totalno drugacije . Znaci napad je jak.
Cime prskati koji akaricid ili svejedno ? Znate da su skupi a i posao je to ali isao bih da znam da cu rijesiti . Sa druge strane da je u kasnijoj fazi nebi dirao,a ovako.
Dali moze zgadije da bude toliko da unisti cijele njive ?
Neki kazu da postoje neki akaricidi koji unistavaju i jajasca a neki opet kazu da ne vrijedi nista jer se javljaju ponovo i ponovo. Pomoc,iskustva...