MOMOSARIC
Član
Prvo nam pojasni sta je to zito , posto sam cuo da u Prnjavoru imaju drugacije nazive nego mi u Srpcu . Kod nas je zito psenica ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Aj, molim te sad! Ima jos jedan u temi psenice, nije bas siguran odakle je, naziva samog sebe genijom i pametuje sta i kako do te mere da se ispostavi da je vidovnjak po pitanju vremena.Није нормално али зато и кажем мењаш начин рада и прилагођаваш је према ситуацији тј.временским условима.Могло је и било је времена да се затвоти сјесени а било је времена и касније пред крај зиме или рано спролећа,после још једном и сетва.У таквој ситуацији ако и засуши не чекаш кишу влаге ће бити за семе да никне и једна брига мање.Први нисам тако урадио закаснио сам и са затварањем и касније са припремом али хвала Богу било је мало у међувремену и неке кишице и никло је добро.Мора се размишљати да се предупреде касније негативне последице колико је то до нас.
Jbg peet, ti bi se odmah svađao, krajem februara kad sam okačio snimak zatvaranja brazde si se čudio što tako žurim, ima vremena, a da nisam bio u karantinu stigao bih i pripremu da odradim ranije i bolela bi me patka za nicanje... Zamisli da ni zatvaranje ni pripremu nisam odradio do sredine aprila, pa ne bi bilo vlage ni ni, sve bi spremač izvadio, nije ni drljača u tim kritičnim situacija a ništa bolja... Probaj dogodine nešto ovako, nešto onako pa ćeš videti da li ima razlike ili ne...Aj, molim te sad! Ima jos jedan u temi psenice, nije bas siguran odakle je, naziva samog sebe genijom i pametuje sta i kako do te mere da se ispostavi da je vidovnjak po pitanju vremena.
Nadam se da citas uglavnom sve u onim temama gde ucestvujes. Kakvo crno zatvaranje brazde jesenas posle takvog tvrdog oranja?
Prilagodjavanje prema vremenskim uslovima?! Kako da ne! Ako ti se pruza mogucnost! Jesi procitao da sam napisao da od polovine Marta i nekih 4 l u Aprilu vise nije bilo padavina do 2 Maja?!
Ne moze se tu menjati nacin rada, nije se bas zevalo, radilo se na tome i pozatvarala se i brazda ali to neravno oranje nakon zatvaranja je dovelo do toga da je vlaga bila neujednacena i tacka. Jedino kisa je mogla dovesti sve u red i dovesti sve u normalnosti ali nje na zalost nije bilo!
Koja doza flupisora? I kad vec struka kaze da se ne masaju, zna li neko zasto? Zbog hemijske reakcije ili steti soji?Mešam corum i flupisor zajedno.
0,7 litara po jutru.Koja doza flupisora? I kad vec struka kaze da se ne masaju, zna li neko zasto? Zbog hemijske reakcije ili steti soji?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk