Juce prskao 30.5 kj setva od 21-23 April. Iz starta sam znao da vlaga nije jednaka bila u setvi i ipak smo doneli odluku da posejemo jer su kise bile najavljene za 1 Maj.
Nisam posejao soju u suvom zadnjih 10 - 13 god. nikad. Uvek sam posejao posle neke kise, ne znam ni ja sam kako sam se odlucio za tako nesto, plus nacinjena greska sa dubokom setvom.
Kisa je stigla 2 Maja i to odlicna kod nas 28 l ali samo u nasem ataru a tu u Cicijevom i Gredskom gde su ove parcele na zalost samo 7-9 l
Setva je bila duboka pa nicanje je dosta sareno. Vlaga nije se spustila do onih zrna koja su bila u suvom. Neka zrna su samo krenula da klijaju i tu im je bio kraj.
U slucaju kise ovih dana u planu je presejavanje bar na 2.5 kj na 2 mesta.
Nisam nikad koristio Metrix do sad, radio sam ranije sa Senkor, Senkor plus, Dankor, Mistral ali tako lose dejstvo Metrixa od 0.25 l/kj po ambroziji posle 7 - 9 l kise ne mogu da shvatim.
Razmisljam i u tom pravcu da je drljaca u spremanju usitnila mnogo zemlju a potom valjak izravnao ko tepsiju pa je mozda i zbog toga krenula ambrozija, ali ipak ucinak je NULA.
Zanimljivo da zadnjih godina na nekim parcelama nikad nisam ni pomislio da imam toliko ambrozije jer i ako je krenula bila je retka osim na par parcela gde sam je ocekivao.
Koristio sam Pivot 0.4 l/kj + Harmony 6 gr/kj + Savazon 1.77 l/kj + Radivan 16 gr/kj + Vitoriomox 0.25 l/kj + Lepak.
Na nekim mestima radio sam isto ali bez Vitoriomoxa i bez Radivana.