Soja 2020

To je živi otrov. Tu gde na njivama ima dosta divljeg graška, tu se soja ne seje jer se obavije oko nje, penje se po vrh soje, i guši je i smanjuje joj rod. neda joj da se puno grana. Ako je imaš malo na par ogumaka, prođi motikom. Narašće ona ponovo ali će se soja već oteti ali ako je ima puno, bogina je soja a sa njom i ti.

Kad sme da se prska sad soja, radio sam dubinski al nista to nije uspelo, korova ko u prici jel sad cekam trolisku ili mogu da prskam odma nisam nikada sejao pa mi je sve nepoznato?

Zašto ne sa svom?Mi smo radili sa svim mogućim kombinacijama bez ikakvih posledica jer i sam znaš ako se korov otme može samo da radi čupazon.

Možemo polako herbicide da spremimo
c5015d92ee28f600a348b8f433d22aca.jpg

Onda blago tebi.Nama se jedne godine oteli pepeljuga i zelje.Čekali trolisku i korovi pobegli jer je proleće bilo kilavo i hladno, nikakvi herbicidni kokteli nisu dali pozitivan učinak, herbarijum ili bolje reći džungla.Od onda nismo nikad više čekali trolisku već gledali uzrast korova i bez greške.

Kalif i bentazon ostavljam za 10ak dana, a sad ce dobiti korum i bentazon. Ima na toj njivi svasta, a sirka najvise. Moracu dejstvovati svakih 5 dana da bi nesto uspeo da uradim. Bice u narednih par dana tesko prskati jer najavljuju neku kisu. Uglavnom video sam da sa klomazonom (rampa,kalif) resavaju daleko daleko vecu ambroziju, ali mora biti dobra doza i mora biti toplo.

Nazad
Vrh