Soja 2020

Ove moje Save mi je otislo oko 80kg/ha ove godine,nzm bas tacno jer nismo merili dzakove sto smo dzakirali,ali je krupnije od semenske sto sam nabavio prosle godine,ostalo bilo 20-ak kg pa sam uporedio,a prosle godine sam trosio oko 70kg/ha semena.
Jel zna neko zbog cega su zrna soje ovako naborana,smezurana,kako to da izbegnem ?,jel mozda zbog vece vlage kod skidanja soje ?.

Сетва соје са једном фенси сејалицом из xитлеровог доба :osmeh:
Photo0971.jpg
Photo0972.jpg

Poslednja izmena:
Бога ми има мало је дубље једно 6-7цм али комотно се сеје изненадио сам се мислио сам да ће све ићи у суво

Poslednja izmena:
Ove moje Save mi je otislo oko 80kg/ha ove godine,nzm bas tacno jer nismo merili dzakove sto smo dzakirali,ali je krupnije od semenske sto sam nabavio prosle godine,ostalo bilo 20-ak kg pa sam uporedio,a prosle godine sam trosio oko 70kg/ha semena.
Jel zna neko zbog cega su zrna soje ovako naborana,smezurana,kako to da izbegnem ?,jel mozda zbog vece vlage kod skidanja soje ?.
Može lako da bude da je prevremeno sazrela tojest nije izradila do kraja zbog suše.

Da se to nije naboralo kad si mešao sa Nitraginom?

@sale ratar Moguce,ali se to onda kasnije pokazalo,u zetvi su zrna bila normalna.
@lucky Nije,ovakva je bila jos kad sam je selektrirao ranije ove godine,a tretman nitraginom i slavol s je dobila dan pred setvu.

Nazad
Vrh