Soja 2020

Ljusha, koji si zemljišni tretman imao na toj soji kad je tako čista ili je to do njive?

Urađeno sa Senkor plus 0,23l/kj. pre oko 3 nedelje.Posle nekoliko dana je palo 5l/m2 kiše.Njiva je relativno čista,prošle godine bila pšenica,isprskana totalom.Odlučio da uradim Senkorom,nadajući se da ću izbeći dalja prskanja širokolisnih korova.Ostaje samo sirak.

Ona tvoja ambrozija će posle ovog talasa prerasti i za punu dozu a i sad je poveća za pola doze, moje mišljenje.

Колико тотала да идем по кј за дивљи грашак у соји ,оће бити доста 2лит/кј?

Da, ali jako dobra kopija.
Dodje oko 10e/kj. Za razliku od Rafala kog ide litra po jutru kosta 10e litra, jeste on osusio sirak ali je ostao, dok je od Malibua nestao, samo na zemlji vidis prasinu.

Какав је агро кватро јел га користио неко нешто ми јефтино то 350дин/лит

Videcemo sta ce se desiti. Spreman je koktel za prvi put, a i za drugi.
Metribuzin deluje odlicno, ali nije bilo padavina dovoljno da ga aktivira u potpunosti. Sad u poslednja dva dana je nesto i palo pa ce sigurno i njegovo dejstvo biti vece.

Da lu netko zna koliko dugo radi zemljisni herbicid nakon prskanja ?Koliko vremenski i koliko puta moze da ga kisa aktivira ??Nisam to nigdje procitao da pise na njihovim brosurama.

Kod mene prva kisa danas posle skoro 2 nedelje od prskanja Metribuzinom.
Na nekim parcelama koje su posejane 13 Aprila vec su u manjim kolicinama krenuli neki korovi jer Metribuzin nije odradio zadatak.
Nadam se da ce jos imati dejstvo za ono sto ce krenuti posle ove kise od nekoliko lit.
Inace juce posejao jos 18 kj jer sam bio u nekoj nedoumici sejati ili ne zbog vlage koja je prilicno manja u gornjem sloju zemlje.
Setva je odradjena na 7-8 cm dubine i zanimljivo da je tu nakon drljace jos bilo vlage. Iza setvospremaca siguran sam da bi bila suva zemlja i do 12cm dubine.
I jednu sliku od pre par dana sa setve.

456932894698620d44a21e9a2ae2568d.jpg

Poslednja izmena:
Kod mene prva kisa danas posle skoro 2 nedelje od prskanja Metribuzinom.
Na nekim parcelama koje su posejane 13 Aprila vec su u manjim kolicinama krenuli neki korovi jer Metribuzin nije odradio zadatak.
Nadam se da ce jos imati dejstvo za ono sto ce krenuti posle ove kise od nekoliko lit.
Inace juce posejao jos 18 kj jer sam bio u nekoj nedoumici sejati ili ne zbog vlage koja je prilicno manja u gornjem sloju zemlje.
Setva je odradjena na 7-8 cm dubine i zanimljivo da je tu nakon drljace jos bilo vlage. Iza setvospremaca siguran sam da bi bila suva zemlja i do 12cm dubine.
I jednu sliku od pre par dana sa setve.

456932894698620d44a21e9a2ae2568d.jpg
Neznam zasto ne sejes odmah iza spremanja.Tj.napravis par sati razmaka.Ako spremis na par dana pre setve vlaga ode.Ili trebas spremiti rano.

Nazad
Vrh