Lepo kaže Milan da je najbolje da se poseje ciklonom a vi gi za.ebavate.
nek je zdravlje posejaicu ja kako sam reko pa ce vidimo,

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Lepo kaže Milan da je najbolje da se poseje ciklonom a vi gi za.ebavate.
Ovo sto si ti postavio ne govori nista. Koje jos podatke imamo osim sirine redova ? Ovo je ivuceno iz konteksta i tako bez ikakve veze postavljeno.
Pricam ti o onome sto godinama gledam svojim ocima na terenu, isto tako zadnjih nekoliko godina sejem Savu na 3.2cm od zrna do zrna i sklop je taman, galeb sejem usluzno par sela dalje od mog dvojici ljudi i oni traze redje na 3.8 da sejem zbog grananja, za iducu godinu su mi najavili setvu Belge koja je krupnija i hoce na 3.2 ili i gusce.NA ti pricas o podgorevanju i gusenju korova... sto ne stoji nikako, korovima koji su dopusteni da izlaze izaci ce pa makar kako da je sejes! Poenta je u tome sto sam napisao, zrno jedno do drugog, bez razmaka skoro cini nikakvu biljku!
Siguran sam da cec svake godine imati vec prinos cak i ako na 70 posejes ali da ostavljas razmak izmedju zrna bar 4 cm!
Ajde nam ti sada bolje pojasni sto je onda neseju svi na 70cm?
P.S. Ove godine 3kj za probu u junu i julu ceka tifon, jos mi je rano da krenem sa zalivanjem soje ali pocetkom jula kad krene pucanje zemlje ici ce tifon nocu, mozda i neka prihrana kvalitetnija da vidimo koliko se moze izvuci profita na 70cm.
Mada vise zelim godinu kao prosla da nam svima rodi.![]()
Nikola zbog cega si imao manje soje tamo gde si navodnjavao? Da li je tip zemljista u pitanju, predusev ili nesto trece? Ja sam se naoruzao za ovu sezonu da navodnjavam soju, sejao sam je gde imam bunare, jos sam se pocastio i novim topom za tifon.Ja sam zalivao 2 puta pre par godina sa normom od 30mm pa sam imao za 200-300kg soje manje u odnosu na druge gde nisam zalivao.
Na 70cm sam sejao soju par godina i uvek sam imao manje od drugih.2012 se nije ni zatvorila
- - - - - - - - - -
Sve to sto pišem vec je pisano na forumu tih godina