Lepo kaže Milan da je najbolje da se poseje ciklonom a vi gi za.ebavate.
nek je zdravlje posejaicu ja kako sam reko pa ce vidimo,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Lepo kaže Milan da je najbolje da se poseje ciklonom a vi gi za.ebavate.
Ovo sto si ti postavio ne govori nista. Koje jos podatke imamo osim sirine redova ? Ovo je ivuceno iz konteksta i tako bez ikakve veze postavljeno.
Pricam ti o onome sto godinama gledam svojim ocima na terenu, isto tako zadnjih nekoliko godina sejem Savu na 3.2cm od zrna do zrna i sklop je taman, galeb sejem usluzno par sela dalje od mog dvojici ljudi i oni traze redje na 3.8 da sejem zbog grananja, za iducu godinu su mi najavili setvu Belge koja je krupnija i hoce na 3.2 ili i gusce.NA ti pricas o podgorevanju i gusenju korova... sto ne stoji nikako, korovima koji su dopusteni da izlaze izaci ce pa makar kako da je sejes! Poenta je u tome sto sam napisao, zrno jedno do drugog, bez razmaka skoro cini nikakvu biljku!
Siguran sam da cec svake godine imati vec prinos cak i ako na 70 posejes ali da ostavljas razmak izmedju zrna bar 4 cm!
Ajde nam ti sada bolje pojasni sto je onda neseju svi na 70cm?
P.S. Ove godine 3kj za probu u junu i julu ceka tifon, jos mi je rano da krenem sa zalivanjem soje ali pocetkom jula kad krene pucanje zemlje ici ce tifon nocu, mozda i neka prihrana kvalitetnija da vidimo koliko se moze izvuci profita na 70cm.
Mada vise zelim godinu kao prosla da nam svima rodi.
Nikola zbog cega si imao manje soje tamo gde si navodnjavao? Da li je tip zemljista u pitanju, predusev ili nesto trece? Ja sam se naoruzao za ovu sezonu da navodnjavam soju, sejao sam je gde imam bunare, jos sam se pocastio i novim topom za tifon.Ja sam zalivao 2 puta pre par godina sa normom od 30mm pa sam imao za 200-300kg soje manje u odnosu na druge gde nisam zalivao.
Na 70cm sam sejao soju par godina i uvek sam imao manje od drugih.2012 se nije ni zatvorila
- - - - - - - - - -
Sve to sto pišem vec je pisano na forumu tih godina