Soja 2017

Kod nas su nove arende uglavnom po 300 e/kj unapred, a kad se pojave nove vece parcele iz povracaja onda se zakupci skoro pobiju ko ce dati vise.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Da mi to kazes, nikada vise ne bi radio ni ar moje zemlje, makar mi davao 1000e/kj za zakup. Da kulturno kazes, previsoko mi je to rukovali bi se i mozda opet nekada saradjivali.:ppozdrav:

Ja sa kim završim,završim za svagda! Bio jednom jedan,radi u Nemačkoj,radio oko 15kj jedne godine od njega,naredne dobio 10eura više od drugog,pa kaže čućemo se sledeće godine! Rekao sam mu da se čuti možemo i sto puta u toku godine,al u vezi zemlje nikad više! Divanimo,al o zemlji više nikad! Svaki bezobrazluk mora imati granice

Nego sta nego da ima.....
Pun mi vise djoka ne spavanja ...kad ce vise sve da se zavrsi...predugo traje ovo ludilo
- - - - - - - - - -

@mindjusar

Nadam se da te nece uvrediti ovo pitanje, nije mi namera. Koliko ces spustiti cenu usluga zbog suse?

Tarup ce majvise da zaradi
:haha::haha:....mm

Poslednja izmena:
@mindjusar

Nadam se da te nece uvrediti ovo pitanje, nije mi namera. Koliko ces spustiti cenu usluga zbog suse?

Kad mi taj neko bude platio više kad mu rodi zapravo,kao što sam ja jesenas platio veće zakupe samovoljno,kad je i meni rodilo lepo,tad ću i usluge samovoljno spustiti kad ovako rodi :ppozdrav:

Koliko bi za njive koje ove godine daju ovakav prinos,dali arende za sledeću godinu? Da ste zakupodavac,koliko vas nebi bilo sramota tražiti?

Znam za slučaj od zimus kada je u jednoj vojvodjanskoj opštini hektar na licitaciji državnog zemjišta dostigao cenu od 90.000 dinara. U tom slučaju 250 evra po jutru izadje vrlo povoljno. Nije im država uopšte tražila toliko sami su platili sve se nadmetali ko će dati više. Pravo pitanje je koliko ih nije stramota da plate zakup državi i zašto to rade? Ljudi su me mrtvi ozbiljni ubedjivali da će im posle plaćanja zakupa ostati na soji čistih 300 evra zarade po jutru. Pitao sam se da li razgovaram sa normalnim ljudima. I šta onda reći da li je problem u zakupodavcima ili onima koji zakupljuju.

Poslednja izmena:
Kod nas u našoj opštini je ta cifra za hektar redovna ko dobar dan...

Nema dila ni za kakav ugovor. Kod nas u Palanci Backoj su pricači da su neki pojedinci prodavali svoju da bi platili državnu zemlju. Nisam se nikad interesovao ko su ti bili i da li su zaista to i uradili, ali me ni malo ne bi iznenadilo da se i desilo.

Tajfun 00 grupa zrenja sejan 16. maja

ngejjb.jpg

315050o.jpg

Kod mene se jos mauna, a ima i dosta mauna sa po 4 zrna. Nije Bog zna veliki broj mahuna po stabljici ali je gusci sklop pa se malo kompenzuje. Planiram da sutra krenem sa zalivanjem, bar na boljem delu.

Nazad
Vrh