Soja 2017

Tako ce to uglavnom i biti. Ko dogura do 1000 kg/kj bice veoma srecan covek. Boga mi nece se Schwabe najesti milka cokolade.

Soje će ove godine sigurno biti malo veće od zrna soli ali ipak malo manje od zrna bibera.

Pokošeno danas 3kj Valjevke na repištu ... prinos 380kg/kj... da sranje bude veće,slama je morala na sečku,jer je nemoguće pokupiti,otkosa nema :sjasi::zli::udri:::lose::::jako_besan::::samo bes::

OOMqjY6.jpg

- - - - - - - - - -

Tako ce to uglavnom i biti. Ko dogura do 1000 kg/kj bice veoma srecan covek. Boga mi nece se Schwabe najesti milka cokolade.
Kod nas će to biti na 2-3kj

Pokošeno danas 3kj Valjevke na repištu ... prinos 380kg/kj... da sranje bude veće,slama je morala na sečku,jer je nemoguće pokupiti,otkosa nema :sjasi::zli::udri:::lose::::jako_besan::::samo bes::

Barem sada mozes prodati soju za 54 dinara. Ostali ce imati slican prinos ali pitanje da li ce dobiti 40 dinara kada pocne ovogodisnja nazovi zetva.

Veceras slikano. Moja njiva, 2 jutra, okolo Wendy a u sredini Sava.
12e8d3d5abb622727c20ff9e67fdc92b.jpg

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Dukej, jel ima mahuna? Wendy na oko izgleda bolje ali voleo bih kad bi slikao i spratove. Koja se tebi čini boljom?

Nisam ulazio u nju pa ne znam za mahune (mada ne može tu biti neke velike razlike sa drugim mojim parcelama gde imam Savu - mahuna ima ali su prazne ili ima u njima nešto sitnije od bibera), samo sam slikao sa lenije jer sam žurio. Ne bih ni stao da nije baš očigledna razlika između te dve sorte. Tokom cele vegetacije je Wendy bolje izgledala, pogotovo nakon nicanja. Slikaću sledeći put...

Ja juce poceo da kosim,uradjena 3 jutra pa se pokvario kombajn.Otprilike cenimo da u bunkeru ima oko 20 metara posto nije ni do pola pun.Znaci 700 kg po jutru.:sta:

Dukej, kako je ovo sejano?

U krug, samo što nisam imao dovoljno semena. To sam tako radio da bih imao čistu situaciju pored komšija zbog prskanja. Uvek su mi ti redovi do komšija prljaviji nego sredina njive. Međutim odmah posle ove njive (nju sam prvu sejao) sam batalio taj način setve i dalje redovno sejao.

Nazad
Vrh