Soja 2017

какво је стање у риту испод будисаве имам 4 јутра саве бојим се и да погледам на свему сам пуко па се надо тамо а цујем да се нада пр......а ове године тај део око ботошког има песка

Dukej, jel ima mahuna? Wendy na oko izgleda bolje ali voleo bih kad bi slikao i spratove. Koja se tebi čini boljom?

Evo, večeras sam slikao bolje soju, nisu ni sad neke slike jer se već spuštao mrak, ali valda se nešto vidi...

Počinjem od Wendy i Save, sejano u krug. Danas je Wendy u mnogo lošijem stanju, mislim da će i ona kleknuti potpuno sutra i prekosutra na 40+ stepeni. Sava je već gotova...

Sava (birao sam punu mahunu, samo što je takvih jako malo):

Wendy (ovde je više mahuna napunjeno, samo je pitanje da li će izgurati zrna pošto očekujem da se za dva dana naglo osuši):

Rubin na drugoj parceli, za nijansu je imala više kiše. On mi se najviše sviđa, mahune su kao kod Wendyja punije, pitanje je da li će se održati:

Na žalost, Rubiun i Wendy su mi samo po dva jutra. Ostatak je Sava koja po mom iskustvu teže podnosi sušu (u rodnoj godini je odlična). Imam je na tri parcele, jedna je gotovo cela suva i tu neće biti ništa, a slike su sa sledeće dve:

Ja sam bio ubedjen da ce Sava kolko tolko podneti susu,najmanje se grana,nema tu vise pameti.

какво је стање у риту испод будисаве имам 4 јутра саве бојим се и да погледам на свему сам пуко па се надо тамо а цујем да се нада пр......а ове године тај део око ботошког има песка

Nemoj ni ići

- - - - - - - - - -

Nemoj ni ići

Први пут се сусрећем са грињом у соју,па ево да поделим са осталима који незнају како то изгледа.
Венди сејана 28.04
Сликано преко лупе која увећава 10×

d77afb4aac20bb9a755c09e7a5e3deba.jpg
523561aeab75285a85e49b4ad7cb088c.jpg
716db04cbdf7bbc4531b357c9a1d7247.jpg
20566ea48a275475f94ffa6260545663.jpg
d0fadfb1d93a6274f9371067ba2a3e2d.jpg

Tako male a tako zaj...ne:sta: Soja ti jako dobra za ove dane,vidi se da je zemlja u Lćarku dobra a bilo i malo julske kiše.
Sad se soje ne porede po sortama već : soja bez julske kiše i soja sa julskom kišom.

Ima još jedna prostija metoda otkrivanja grinja, uzme se beo papir od štampača, i po njemu udari grančicom soje, ako na papiru vidite jednu dve sićušne žute grinjice i nije strašno, ali kada ih ima na desetine, već je kasno i za prskanje...

Dukej može pomoći ali da padne 50lit.Bar će pomoći ovim zelenim mahunama i sojama da naliju koliko toliko zrna.

Cici kod tebe felna blatnjava,znači da je pala lepa kiša.a vidi se da je i soja jako dobra 4+

Da, vidi se da su gume ciste. Kakvo je stanje sa mahunama? Ima li ih kao sto ima lista ili? U nasem kraju ovde, gde je uhvatila grinja pre 15-20 dana i gde nije oprskana, nema cemu da se nada covek, to se kosi za 5-10 dana.

Nazad
Vrh