Soja 2017

Mi smo i 2015 u slicnoj situaciji prskali,kakvih je bilo prinosa po okolini-verujem da se isplatilo.

radosave i moja sava je takva cak i nesto veca ali sa mahunama mislim mrsavo,premda je prvi put sejem pa i neznam kako bude u dobrim godinama.postavio sam pitanje ali nisam dobio odgovor pa da pitam ponovo jel ona zavrsila cvetanje ili ce jos da cveta...
Sava
Photo0481.jpg
Photo0482.jpg

Idila
Photo0489.jpg
Photo0485.jpg

Ovako na oko izgledaju solidno ali kad se zagnjuriš dole nit cveta nit mahuna,nema ništa od nje:sta:

Može ona da cveta do sudnjega dana,džaba sve ako nema kiše da napuni mahune i one koje imaš,i bilo je tu više cvetova sigurno samo je ih odbacio one nedelje kad su temperature išle blizu 40 stepeni+vetar...:ppozdrav:

Nije završila cvetanje ali usled ovakvih vremenskih neprilika prislilno se skraćuje vegetacija i cvetanje...Bez vode nema cveta, nema mahuna,nema prinosa biljka prosto vene i uvene.

upravo zato i pitam jer ako ne cveta vise da ne ulazem u nju jer cu na kraju dobiti samo na stablu tj slamu.a ako cveta dao bih joj jos barem 2 navodnjavanja

Pa ako možeš da je zalivaš to je druga stvar ,to drastično menja situaciju u pozitivno_Onda će te mahune što je iznela naliti i biće roda. Kod mene ako ne bude kiše neće biti ni nalivanja, zrno u mahunama će biti sitno i učmalo,ili će biti bez zrna samo prazne mahune.

darko takva je i moja.predobra na stablu.mahuna otprilike kao kod tebe e sad dal je to dovoljno za neki normalan prinos.neznam...

Poslednja izmena od urednika:
Ovakvih žutih listova ima i kod mene na Belgi,do duše ne ovoliko.
Na Savi nema,ali je ona u drugom delu atara...bar nije bilo pre 3 dana kada je slikana.
1585klv.jpg

To je specificna pojava za napad grinja,njima ovo vreme toplo i susno odgovara...nema ni jedna slika samo lista izbliza,ali verovatno su one....prskajte to sto pre.

Tebi srdjan7 bilo koji vid promene boje ili izgleda lista soje su grinje,ovo nisu grinje sigurno.

Nazad
Vrh