Peet
Član
Dalje od Peste drumu mare nikad nisam posejao u onom ritu tako da ne znam koliko kg moze da podbaci. 2014 pored onih kisa imao sam u 2 duz i nikad vise! Prosek te god. bio je od nekih 2150 kg/kj a tamo 1400 kg/kj
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kači da vidimo šta je prava soja.Sramota me i da kacim slike moje soje.
To je to,pokušavaju ljudi da seju nešto gde mu nije mesto i nikad mu i nije bilo...
Kad sam to napisao mislio sam generalno na pola Vojvodine...Još kao klinac putovao sa roditeljima i uzduž i popreko po Vojvodini i posle kad sam već i ja vozio od 98-e,i nesećam se da je bilo soje posejano već severno od našeg atara Feketić,Drljan,Gunaroš,Bačka Topola i istočno kad smo prešli Tisu u banat,nešto nepamtim NB i taj deo po soji nego po suncokretu,pšenici,kukuruzu...dok to danas nije slučaj...Da me ne shvati niko pogrešno seje svako šta misli da je dobro na svoju njivu ali pazi kad već ja razmišljam za čiji kraj su uvek govorili da je izmišljena za soju da smanjim površine iste zbog nedostatka vlage u ovo doba...Ne zbog zemljišta nego zbog klime koji mi hteli ili nehteli promenila se,ali nagore...A soja znamo da voli kišovite predele,pored reka,kanala zbog jutarnjih rosa...itd.A pisao sam već da nije fazon da skidamo svake treće godine neki iole normalan prinos...Pravim i ja greške ja imam posejano na višlji teren od 85-90 metara nadmorske visine i zemlja je malo peskovitija i tu bi uvek trebala da padne 100 l/m2 više nego na ostale zemlje koje su niže da bi dala približan rod,a to ove godine će doći do izražaja,a tu sam imao prošle godine 5200 kg/kj. pšenice sad da sam tu imao uljanu repicu ili suncokret posejan na vreme druga bi pesma bila sigurno...Ista ta njiva prosle godine dala 2200 kg/kj,mislim da nije bas da soja ne ide.
Vidi stanje je takvo kako sam opisao,posejati sam nešto morao i tamo,pšenicu na pšenicu nisam hteo(mada drugar sejao i prošle i ove i nisam ja tu video nekog problema)možda sam mogao i ja,a tu repicu i suncokret u životu nisam sejao zbog unutrašnje politike,ali ozbiljno razmišljam u tom pravcu...Jel mooguće da i ti praviš greške ? Ili to kažeš samo onako da nas utješiš ?