Mogao sam i skoknuti da slikam savu, sad je opalo lisce, mogu se lepo videti mahune pa procenite sami.
- - - - - - - - - -
I sam sam iznenadjen koliko dobro izgleda, nisam skoro gledao. Sava trijerisana proslogodisnja, 1 Maj setva, 50cm, 200kg/ha 15-15-15, WingP 3l/ha, cetiri zalivanja:
Na slikama se mozda slabije vidi ali soja je polegla. Razlog je taj sto zbog bog zna cega top usporavao sektorsko pomeranje na ovoj strani gde sam slikao, pa je dosta vode palo i smeksalo zemlju, povaljalo soju. Takodje, ono sto se isto ne primecuje je da su donji spratovi poceli visoko, jer nisam poceo zalivanje na vreme, vec je trpila neko vreme susu.
Sada jos ekstremniji primer, postrna soja u teskoj vrucini i susi, samo zalivanje je ovo napravilo ako izuzmem kisu od 1 Jula od 35l/m2 koja je i bila poslednja normalna kisa (par navrata je padalo po 2-5l/m2 do ove prekjucerasnje obilne kise) ali je brzo isparilo sve zbog veoma visoke vrucine i zedne strnjike. Sejana 30. Juna po zitu, sorte Kaca i Favorit izmesane, proslogodisnje trijerisane, 50cm razmak, 200kg 15-15-15 i WingP 3l po hektaru:
Inace, postrna je cini mi se stala sa rastom... Ja je ranije nisam mogao posejati. Da li je to zbog plitkog oranja (mnogo je bila suva zemlja) ili zbog kasnije setve ne znam, ali tako je. Nadam se da ce se nesto zaraditi kolko tolko i tu. Koliko cujem, prinosi kod nas se krecu od tone do dve, ako i malo vise po hektaru.
- - - - - - - - - -
Evo malo vece slike za bolju preglednost (treba kliknuti na sliku za uvecanje):
http://imgur.com/a/KW2LP