sale ratar
Član
Uf što ona u kišnim godinama izraste i dugo joj traje vegetacija a kombaj da rodi mečku kad je vrše, ko uzica.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Propusti je kroz veliki krunjac za kukuruze ako imas da pozajmis od nekoga.Izbacices travu i zelene maune.Kolega prosle godine na prikolicu od 6 tona izbacio odma posle vrsidbe punu autoprikolicu ambrozije iz nje da se nebi upalila i predao po jusu.Kontam da bi i ti se oslobodio tih zelenih mauna sto dizu vlagu.nemam nigde beton koji je na otvorenom, samo cirade u bastu na sunce. Predpostavljam da bi ako rasirim tanko vlagu od 15-16 pa mozda i malo vecu 10 sati na plus 30 stepeni, spustilo na jus za normalno skladistenje soje? Da li je neko to radio?
Prošle godine sam sušio jedan deo roda na betonu, količinski oko 4-5 meteri, ali sam ipak pre toga pros'tro ceradu, pa noću pokrivao da ne uhvati rosu, i jedan dan je padala kiša fest, i sušio na suncu 5-6 dana, uz mešanje par puta na dan, sloj oko 15-20 cm, i spustio vlagu sa 15 i nešto na 13,6...Koliko brzo se soja osusi prirodnim putem( rasirena na ciradu ). Hocu da ostavim sve kuci a primetio sam da su se maune pocele opasno da otvaraju. Ako cekam da sve sazri onda ce verovatno velika vecina da ispadne, pa razmislam da sve ovrsem i susim na najlonu i ciradama. Ako je neko vec to radio moze li mi reci koliko za jedan dan na ovoj temperaturi moze da se spusti vlaga ?