Peet
Član
Ok, nek bude onako kako kome odgavara. Ja cu i dalje sejati na 50 cm.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Trebao si onda i kukuruz posejati na 50, mozda bi te to spaslo da manje kukas ?Nek se pitaju sad svi koji seju na 70 cm da li je isto na 70 ili 50. Sad ce neki reci da prosle godine nije bilo razlike. Tacno, skoro da nije bilo razlike ni medju sortama. Ali u susnim godinama dolazi do razlike!
I da ne zaboravim, cak ni ravnjac ove godine u ranijim setvama na 70 cm ne bi vas spaslo!
Na tebi je malo vise da ispitujes to ti je struka, meni ono kako radim i sta radim je sasvim dobro! To sto sam sve izlagao oko kukuruza nije kuknjava vec cinjenice realnog stanja po poljima! Ali drago mi je kad vas vidim mladje da imate volju za rad, ali zapamti da jos dugo ti treba da naucis neke stvari, a kad mislis da si ih savlado moze lako se desiti da za tren saznas da mnogo toga ne znas!Trebao si onda i kukuruz posejati na 50, mozda bi te to spaslo da manje kukas ?
Iz Hr. proljetos.Ova sorta je i kod njih u ogledu.Inace sijana je bez zrna djubriva...bice trijerana,selekcionisana i u prodaji za sjemeKomšija gdje si nabavio sjeme ?
Pioneer soja ima y gene pa na godinu ne moze biti semenska i ja sam to hteo pa mi reko pioneerac da ne moze da je i on hteo.
Samo ti prijalo ovo Markovo pisanje i nista vise, to ne mora da znaci u globalu, prijalo ti zato sto si u toj prici na 50, a da si na 70 pisao bi sasvim nesto drugo na necije ovakvo izlaganje, meni ne smeta samo je providno kad je covek pristrasan...Nek se pitaju sad svi koji seju na 70 cm da li je isto na 70 ili 50. Sad ce neki reci da prosle godine nije bilo razlike. Tacno, skoro da nije bilo razlike ni medju sortama. Ali u susnim godinama dolazi do razlike!
I da ne zaboravim, cak ni ravnjac ove godine u ranijim setvama na 70 cm ne bi vas spaslo!
Pioneer soja ima y gene pa na godinu ne moze biti semenska i ja sam to hteo pa mi reko pioneerac da ne moze da je i on hteo.
A kako ti znas sta meni prija ili ne prija?! Ili kako li je u globalu kad ti od juce sejes soju i to po par kj, nego eto aj i ti da napises nesto pa da protivrecis! Ako ti ne smeta ni mi jasno zasto? Bas svasta!Samo ti prijalo ovo Markovo pisanje i nista vise, to ne mora da znaci u globalu, prijalo ti zato sto si u toj prici na 50, a da si na 70 pisao bi sasvim nesto drugo na necije ovakvo izlaganje, meni ne smeta samo je providno kad je covek pristrasan...
- - - - - - - - - -