Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U normalnoj godini ne smes preterati sa azotom i neces imati problema sa zelenim maunama.Kod mene je odokativna metoda ako vidi u kanti dosta zelenih mauna onda pocne da kenja na prijemu al ja imam tri otkupna mesta u selu pa ih sve obigram i vidim gde mi je najbolje.Desavalo mi se da mi na jednom mestu meri vlagu 14,5 i necistoce 16% a onda odem na drugo i tamo vlaga 13,5 a necistoce 4%.Ko je tu lud ne znam.Oni na prijemu samaraju kako hoce.U normalnoj god kad je normalno i jednako zrenje sa koliko procenata zelenih mahuna može da se skida soja,baš da bi se izbeglo prezrevanje tj pucanje zrelih mahuna?
Vi ste onda imali dobre kise u ataru.Drugar juce ovrsio Savu vlaga 9,5 prinos 1600kg po kj
Vlaga 10,3% nečistoće 3,2% prinos 1410kg/kj. predato u Hrana-Produkt gde ove godine nema lagera.A najvažnije???
Juče skinuo u Mačvi 2ha soje Sava,počela da se otvara pomalo ali ima i zelenih mahuna.Prinos oko 2-2,5 t/ha,nisam merio ali mi kombajner kaže pošto je njegova prikolica da ima oko 4,6-4,8t.Neka bude i 4t,na ovakvu godinu je i više nego što sam se nadao.