Soja 2016

Koja sorta je kod komsije?,posto vidi se na slikama da i nije bas redove zatvorila dobro.

Raste soja samo tako.Rađen tretman čupazonom na jednoj parceli pre 2 dana i danas rađen finiš.Razlika u visini drastična.Sada još i ova kiša pada,naškodiće joj. :osmeh:

Čupazon je fala bogu završen.Već je bila delimično povijena na stranu a zašto i ne bi bila kada je prešišala metar visine.Za sada sve to lepo izgleda a Avgust će dati konačni sud.

Kako je moja profesorka u srednjoj govorila skromnost nije vrlina.Ako nas zakači neki kišni talas kao ovaj sada tamo u Avgustu možda negde i bude tih 5 tona mada ja ne sumnjam uopšte u rekordne prinose.Tastatura trpi sve.

Jel ste vi malo zagledali kakvo je stanje sa mahunama, nešto ih nema u donjem delu (bar ovde kod mene) , jako puno zavelih zametaka tojest onaj fen vetar i temperatura ih spalio izgleda, ostaje na gornjim spratovima da vidim šta će biti ali no.

Sale lakše će se pokositi bez donjih spratova. :osmeh: Nema mahuna jer su isti dobrano podgoreli.Videćemo da li će se malo povampiriti posle ove kiše mada kod mene jedva 25 litara palo al' šta da radimo sem da idemo dalje.

Ok za prvi i drugi sprat ali dalje sve do 7-8-og sprata podi koja mahuna a zavelih zametaka puno a tu je dobar deo prinosa, inače pre neki dan imala 14-15 spratova ako ovako nastavi vreme izguraće 20-22 sprata a biće leže samo tako, biće zanimljiva vršidba.

Nazad
Vrh