Soja 2016

Ako bude kise samo ce otkupljivaci trljati ruke ,mi nikako,.

I sta bi trebalo ovo da znaci???!!! Bolje da propada i da se susi pa cemo onda sigurno zaraditi!!!
Nizak prinos ne moze nikad nadoknaditi neku dobru cenu koja ne mora da znaci da ce i biti ukoliko su prinosi niski!

Znaci otprilike da sto su veci prinosi ,da ispadne da je manja cista zarada ,na to sam mislio,evo sad cist primer zita,imam i ja 20 i kusur kj soje ,ti imas 70 ako se dobro secam,al sta vredi docar rod ako nas ukokaju sa cenom,nadam se da razumes nasta mislim/,

Ja ne vidim nikakve veze sa količinom roda i sa cenom soje?! Prošle godine bio prosek ispod 1000 kg po jutru pa nešto ne vidim da je cena 70-80 dinara.... Uvek to bude kako se njima oće a prinos ko šiša....

Razumem te ja Stevo ali kao sto sam napisao, ne verujem da ce nizak rod soje, primera radi od 600 do 1000 kg/kj pokrivati troskove ulaganja! Kao sto je slucaj i sa psenicom! Ako je arenda 200 evra, 4000 kg/kj psenice je ulaganje!
Uvek idem ka tome da je prinos dobar, nadajuci se i nekoj ceni koja zadovoljava sav trud! Za suprotni slucaj se vec plasim!

Ja ne vidim nikakve veze sa količinom roda i sa cenom soje?! Prošle godine bio prosek ispod 1000 kg po jutru pa nešto ne vidim da je cena 70-80 dinara.... Uvek to bude kako se njima oće a prinos ko šiša....
Tako je, smanjen rod vise ne prati povecavnje cene,zato je bolje da rodi kako treba...

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Ako je za utehu ove godine nema hiper produkcije soje kao prošle godine gde je svaka druga-treća njiva bila pod sojom.Mnogi su se opekli.Na uštrb toga sada je na sceni suncokret koji je zamenio mesto sa sojom.Ne mislim ništa loše nikome jer je situacija takva da se više ne zna šta proizvoditi a da ostvaruje neki siguran profit.Ulaganja su sve veća a dobit na nivou uloženo-vraćeno.U prevodu presipanje iz šupljeg u prazno.Po meni je uvek bolje da rodi maksimalno nego da bude kontra jer se posledice itekako osete.

Ako ostane ovako losa cena nase soje mnogi ce odustati. Soja ce ili biti gmo, ili ce imati cenu, drugog nema. Ostane li nasa i gmo soja cenovno ista ja ne vidim svrhu dalje trke. GMO zastita kosta cc 4 l/kj totala, 1600 din, a nase 7000. To nikako neopravdava mizernu razliku u ceni.

Ima jedino je imao problem rano je posejao pa mu je prva istrulila zbog hladnoce i duplo vece vlage zbog razi pa je presejavao i sad ne izgleda lose ali mi se cini da je mala iako je valjda sa pocetka maja sejana!Ima kod Urosa u boljoj zemlji na fb-u slike te soje!

Danas sređivao uvratine i uslikao Galeb setva 13.04 valda će izdržati do kiše koju najavljuju za Sredu uveče.
a2wydg.jpg

Ima jedino je imao problem rano je posejao pa mu je prva istrulila zbog hladnoce i duplo vece vlage zbog razi pa je presejavao i sad ne izgleda lose ali mi se cini da je mala iako je valjda sa pocetka maja sejana!Ima kod Urosa u boljoj zemlji na fb-u slike te soje!
On je koliko sam ja razumeo prvo sejao,a zatim obarao raz,tako se ne radi.

Kod mene su poceli donji listovi soje da zute.... Na asov dubine suva zemlja....

Nazad
Vrh