Soja 2016

Na koliko su redovi raca i na koji razmak ?

Evo da se samo ne hvalimo , postaviću sliku moje najlošije soje iz lošijeg dijela . Razlog slabog nicanja je vlastilto sjeme izgleda jako lošeg kvaliteta . Zimus kad sam naklijavao odma se vidjelo da je slabo , al reko bolje će biti u njivi . Malo ranije sjetve i nisu bile loše al kasnije je krenulo da budja . Što nisam presijao , zato što je sijano jako kasno u junu nekad a otišo sam da vidim tek za prskanje . Sad šta je tuje , pa da vidim vaša predvidjanja kolko kombajn može da nakupi iz ovakve sirotinje ??
Jedne godine sam imao sličan , malo bolje slučaj pa me iznenadilo .

20160718_182614_zpsbibiitoy.jpg

Poslednja izmena:
Momo nemoj me pogresno shvatiti ali tu nije "sta je tu je " vec nije nista! Ja sam totalni pesimista u vezi ove parcele! Nece tu biti ni 400 kg/kj. Bice mi drago ako gresim!

400 kg/kj = oko 660 kg/ha , kombajniranje košta oko 80e a 660 kg soje oko 200-230e pa znači isplati se kombajnirati . Prskano je jednom više neću dolazim s kombajnom sledeći put obidjemo krug pa ćemo vidjeti .Javiću. MOžda nebude ni 300 kg/ha .

Au brate! Neznam šta da kežem,a da te ne lažem! Nine dobro,al ovo je takav zanat,da se greške skupo plaćaju! Mislim da ćeš ubuduće slati na analizu! Ovo je kanda više sreće drugi put! Nažalost

:sta:Momo po pisanju sam steko utisak da si dobar u ovom poslu...ali tako nešto ja ne bi dozvolio sebi,makar da si posejao pored neku dve ili tri nule.:sta:

P.S. A kenjaš da je to tvoja soja.:ppozdrav:

Znao sam da je sjeme loše , al ostalo mi zemlje kasno , nije ni mnogo , manje od 1 ha , aj rekoh žitnom zatvorim 2 ostavim jedan red , bilo suvo u nicanju sve mislim popuniće se .... Šta da radim šta je tu je .

Da bila je malo vlažnija u žetvi , al nije to prvi put pa je bilo dobro . Zanimljivo da je zrno bilo solidno sve do početka juna kad se ubudjalo .

- - - - - - - - - -

I ja mislim da je usput okinuo neku doktorsku disertaciju

Mindjusar najveci si djavo na forumu

Ako ti je Momo za utjehu i ja imam identično nicanje na dvije parcele......razlog isti,kasna lanjska žertva sa puno vlage

Momo, prosle godine kada mi je susa skroz odnela soju, imao sam svega 700kg po hektaru. To je oko 430kg po jutru. Opet je izgledala mnogo bolje nego ova tvoja sada, i bilo je mahuna na oko, tako da je moje misljenje da ces na ovaj tvoj sklop tesko da povadis troskove i za kombajn. Evo ti par fotografija od prosle godine gde sam imao pomenutih 700kg/hektaru.

Bile moje komšije juče u obilasku nekoliko soja i iznenadili se da su sve dosta visoke i lepe na oko a ima malo mahuna na njima.

Nazad
Vrh