Soja 2016

Dosta polegle soje na terenu. Kakva su iskustva sa takvom sojom? Sta se od nje moze ocekivati?

I ja sam primetio da su mahune na donjim spratovima na Savi sprzene. Na Trijumfu ih ima,ali ne koliko bi trebalo. Setva je bila 18.aprila.

Jel ste vi malo zagledali kakvo je stanje sa mahunama, nešto ih nema u donjem delu (bar ovde kod mene) , jako puno zavelih zametaka tojest onaj fen vetar i temperatura ih spalio izgleda, ostaje na gornjim spratovima da vidim šta će biti ali no.

Valjevka načičkana od dole do gore,i ima već i zrna! Na Wendy maune u grozdovima po 7-8 i više,al su malecke,jer je kasnija sorta! Prizorom zasad prezadovoljan,travke ni za primer! Osim jedne njive,gde će se prskati još sirak sa Focus ultra :ppozdrav:

Još će ispasti na kraju da neće da valja soja u mom kraju pogotovo Sava,a ja imam samo tu sortu.:sta:

Ne trazite ljudi dlaku u jajetu, te ima mahuna, te malo ih ima...! Ako ovi dosadasnji vremenski uslovi ne obecavaju odlicne prinose, kad ce? Neka polako, jos nekih 50 l do 20 Avgusta i bice ko 2014!!!

Iz obilaska Belga

MAmhXaj.jpg
[/URL][/IMG]
aA4MKWx.jpg
[/URL][/IMG]

Ok za prvi i drugi sprat ali dalje sve do 7-8-og sprata podi koja mahuna a zavelih zametaka puno a tu je dobar deo prinosa, inače pre neki dan imala 14-15 spratova ako ovako nastavi vreme izguraće 20-22 sprata a biće leže samo tako, biće zanimljiva vršidba.

Isti slučaj i kod mene, sorta Sava. Samo nju imam.

Nazad
Vrh