mindjušar
Član
Biće
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni se nekako najvise svidja na 50 cm jer brze zaklopi redove i manje su sanse da se trava probije nego na 70cm. I na 50cm ostaje mogucnost spartanja, ali treba imati 6oredni spartac. jer ipak i on ako sta ostane korovato sasece a ujedno i otvori zemlju i omoguci joj da dise.Nije tačno da cijeli svijet sije na 50 cm . U SADu je podjednako zastupljeno i 20" i 30 " i uglavnom su istraživanja pokazala da nema bitne razlike .
Može i petoredni samo treba znatiMeni se nekako najvise svidja na 50 cm jer brze zaklopi redove i manje su sanse da se trava probije nego na 70cm. I na 50cm ostaje mogucnost spartanja, ali treba imati 6oredni spartac. jer ipak i on ako sta ostane korovato sasece a ujedno i otvori zemlju i omoguci joj da dise.
A da li si imao i gušći sklop te godine pa da uporediš ili sve posejao na 4,4 cm? Jedan moj kolega iz sela ima isto sejalicu gaspardo kao i ja i on je 2014 sejao soju posle kukuruza i mrzelo ga da odma menja lančanike i samo zamenuo ploče i stavio prenos na najbrze (što po tablici ispada 4,4 cm) i krenuo da seje. Posle je ipak promenuo lančanike i sejao na nekih 3-3,2 cm. Kaže da u žetvi nije bilo neke razlike u prinosu. Ne znam koja je sorta bila u pitanju...
Ja sam godinama sejao na 50 ali ove godine prvi put sejem na 70 jer u selu nema špartača na 50 i to mi je problem.Čitam da su rezultati približno isti ali ipak mislim da je na 50 bolje sejati.Ove godine ću je špartati a mogu lakše i prskati jer ulazim sa ferdžom u 70 bez problema.
Jedne godine smo je posejali i po njoj pao sneg. Nije bilo posledica. Sva je iznikla.Ujutro mraz zabijelio ko snijeg, jel moze biti problem?
Nemam ja Radoslave nikavu sejačicu,siroma sa 4,2 ha zemlje.Čekam u selu koji naiđe da seje pa kakvu ima,tako i posejemo.Pretežno su sa 4 reda i samo jedan sejač sa 6 redi ali pravi,nov Gaspardstalo krš i lom,uvezano žicom...
Ne gust , nego pregust.