Soja 2016

Fantast 35 kg po kj,trijumf 40 kg,apolo (najlepše seme) 55 kg. Razmaci su se kretali zavisno od parcele i kvaliteta od 3,8 do 4,4 cm u redu međuredno 50 i koji cm.
Ostalo još 25 kj i dosta za ovu godinu.

Niko trijumf ne spominje, jel ga sejao neko? Posejan ove godine prvi put,70 cm medjuredno i 3,3 cm u redu. Potroseno oko 45 kilograma po jutru.
Ja sejem iskljucivo Trijumf osim nekih 3-4 kj Fantasta!
Juce smo posejali nekih 17 kj i sutra ako ide sve po planu jos toliko. Mislim da od kad sejem soju nikad nisam posejao tako rano, ali ova zadnja kisa koja je stvorila lepu vlagu u zemlji naterala me nekako da krenem sa setvom.
Ostala polovina sto ostaje za setvu ostavljam za kasniji rok setve!
Sve posejano na medjurednom razmaku od 50 cm i razmaku u redu od 4.4 cm!

I mene su ovi idealni uslovi za setvu naveli da je sejem mada sam ja sve posejao ima dosta vlage,zemlja topla nisam mogao da odolim a da ne posejem da nas prskanje dubinsko ako bog da sutra neka kisica bice dobro.Podejan Maximus Virtus I Alisa 50kg po jutru razmak 2,6 na 70 naravno seme nikakvo...

Nije to ništa.Drugar je sejao nekom liku a kombinacija lančanika na najbrže moguće bez ikakve tablice sa pločama od 120 rupa.Rezultat 75 kg/kj semena.Onda su zaboravili da promene ploče pa nastavili da seju kukuruz tako. :haha:

Današnja setva soje,Valjevka,na 50 4cm u redu

IMG_20160418_082311.jpg

Danas zavrsena setva GMO soje jos samo trava da krene i nastupamo.

Da 2,6 u redu bude tu odstupanja ali seme je lose ima puno ucmanulog,bez opne morao sam da rizikujem pa kako bude.Soje koje sam sejao usluzno tamo oko 03.04 sa normom oko 45kg po kj ima jako puno mrtvih biljaka tj semena koje je krenulo i stalo a i onog bez opne koje samo trune tako da me je to navelo na gusci sklop.

Ne znam kakvo je seme kod vas ali poveden iskustvom iz proslih godina ovako je moralo biti.Nisam radio analizu jer nisam imao vremena,.sejao sam coveku koji radi na institutu na Rimskim i on kaze da je radio i da je energija i klijavost jako losa i njemu sam tako sejao.Mada i bez njega ja bi ovako uradio....kazem soje koje su nikle tako gusto sejane imaju mnogo bolji sklop od onih soja koje su sejane redovno sa tacnim brojem biljaka po Ha.

Danas poceli sa setvom. Posejano 2 hektara. Zavrseno 5 minuta pre pocetka kise i nisam stigao da povaljam, a imao sam nameru. Svakako, ova kisa ce joj dobro doci jer je priprema malo losija i fali vlage za nicanje. Po prvi put da Bckerica nije zezala i da je uspela da sastavi 2ha bez kvara (samo da je ne ureknem):haha:
Ostalo jos 4ha da se poseje, a to ce ovih dana:osmeh:

Nazad
Vrh