grunt
Član
Ono kod Race se ce odraziti na prinos,retko je odstupanja su velika tu nema dileme.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gd si našao tu ekstremnu godinu za poređenje. Naprotiv ,kod mene se pokazalo baš suprotno.Više volim da imam sklop i biljaka po ha nego da fali. Sejem sorte koje se ne granaju ,a sejao sam na 4,4cm na 70cm i nisam se baš nešto proslavio sa tom setvom 2014god. imao sam nešto ispod proseka za naš kraj a zna se kakva je ta godina bila za proizvodnju soje.
Biće k'o Lala na aeromitinguDanas obilazio malo soju koja je prva posejana (sorta sava, institutovo seme), uredava se ali bar 20-25% neće izaći zbog loše klijavosti tako da je dobro što sam setvu obavio na 3cm ali no, videću šta će reći apolo iz kućne radinosti, mnogi će se iznenaditi kad odu da obiđu svoje njive ali ko zna zašto je to dobro.
Treba preci na sejanje na 50cm. Ne bi je ceo svet tako sejao. Vrlo verovatno da cu nakacuti na moju sejalicu jos dve baterije samo zbog nje, jer sam postao skeptik povidom sejanja na 70cm i prinosa koja ona daje na tih 70 a upravo zbog vece gustine setve....mada mozda i gresim...