Soja 2016

Danas je bio malo opusteniji tempo rada,pa sam stigao da uslikam na brzaka:
259a5o8.jpg

2j2bztj.jpg

v73z3n.jpg

Resili da probamo i Vendi...zrno nije neki kvalitet,dosta smezuranog,klijavost jedva prolazna,ima polovina,cicka...ocekivao mnogo bolje-ali videcemo
Jedna slika iz setve...
k2l5pz.jpg

Danas završena setva soje.Posejan Galeb na sve površine.Međuredni razmak 70 cm,rastojanje između biljaka u redu 3.5 cm a po preporučenom broju isejanih zrna po ha izašlo okruglo 40 kg semena po k.j.

Maticu mene čeka prvi put sejanje soje. Plan je na 70 cm, sorta je Galeb, pa pitam jer taj razmak preporučen ili odokativno odredjen? Hvala puno.

Ja soju sejem na 3.3cm, na 70cm. Otišlo mi je oko 40 kg/kj Save. Danas sam sreo jednog drugara i žali mi se da mora da zameni (kupi drugu soju) pedesetak džakova selektovane soje zbog jako loše energije i klijavosti. Ja moju Savu nisam ni proveravao...

Išli smo na 3.5 cm a 40 kg je izašlo jer je seme dosta sitnije u odnosu na prošlu godinu gde je išlo 48 kg/k.j na isti razmak.

Posejana i sava i apolo na 3cm što mu dođe 470000- 480000 biljaka po ha a od tog neće nići bar 10-15%.

Ove godine troseno od 41 do 44 kg/kj. Sejali savu, galeb, maximus, rubin i angelu. Najkrupniji je bio maximus, a ostatak po prilicno jednak.
Setva isla od 3,3 cm do 3,8 cm na 70 cm medjuredni razmak.

Niko trijumf ne spominje, jel ga sejao neko? Posejan ove godine prvi put,70 cm medjuredno i 3,3 cm u redu. Potroseno oko 45 kilograma po jutru.

Ja soju sejem na 3.3cm, na 70cm. Otišlo mi je oko 40 kg/kj Save. Danas sam sreo jednog drugara i žali mi se da mora da zameni (kupi drugu soju) pedesetak džakova selektovane soje zbog jako loše energije i klijavosti. Ja moju Savu nisam ni proveravao...
i ja sam morao kupiti seme soje,moja sava po analizi klijavost 59 a energija 20... na jednoj njivi sam posejao dva reda tog mog "loseg" semena pored njihovog "dobrog" bas da vidim dal ce nici,postavicu slike kad nikne!

Nazad
Vrh