Soja 2016

Raca, njiva kod tebe izgleda dosta grbavo, tako je i kod mene ispalo, jer samo dva puta sam prošao sjetvospremačem, i bilo je malo sitnije urađeno, pa se brinem da bi mogao biti problem kod vršidbe????

jel bi možda trebalo poslije sjetve proći valjkom, da se njiva poravna kako bi se soja mogla bolje vršiti???? jel ima netko nekakav prijedlog?

I meni je to puno,ali momak koji je sejao kaže da je tako namestio.Ja se ne razumem,a pitanje koliko se i on razume,ali šta je tu je.Još da padne kiša ali toga nema i po svemu sudeći još neće par nedelja biti.

Raca, njiva kod tebe izgleda dosta grbavo, tako je i kod mene ispalo, jer samo dva puta sam prošao sjetvospremačem, i bilo je malo sitnije urađeno, pa se brinem da bi mogao biti problem kod vršidbe????

jel bi možda trebalo poslije sjetve proći valjkom, da se njiva poravna kako bi se soja mogla bolje vršiti???? jel ima netko nekakav prijedlog?
Ne moze da joj skodi da je povaljas, dosta njih vidim rade to kod mene u ataru.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Aco od viska ne boli glava. Juce zavrsena setva i prskanje danas kisa zalila :osmeh:

Poslednja izmena:
Danas završena setva soje. Ove godine posejano - Sava, Fantast, Maksimus, Valjevka.

A evo malo i poziranja i kako je to sve teklo... :ppozdrav:

20160410-135605.jpg
[/IMG]
20160410-135754.jpg
[/IMG]

20160410-135820.jpg
[/IMG]
20160410-135843.jpg
[/IMG]
20160410-135909.jpg
[/IMG]

Nisam još izmerio ostatak semena, ali po količini koja je ostala malo je otišlo semena... Fantast i maksimus su negde oko 35 kg po jutru...

Prošle godine u ovo vreme sam pisao o semenskoj soji Angela koju sam kupio i kad sam otvorio na njivi vreću, zgrozio se šta je sve bilo u vreći.Doradni centar je bio PP Borac Šurjan.Nikad čuo za to mesto,kažu blizu rumunske granice.Nazovem promotera,nanu naninu a on pita da li sam slikao pa da mu pošaljem sliku da pogleda.Ove godine hteo Savu,nije je bilo u NS na šančevima i odlučim se za Wendy od RFA.Cena prava sitnica 106 dinara ali neka,hoću ja pravu robu pa neka košta.Kad su vreće stigle kući,pogledam i kuku lele opet doradni centar Borac Šurjan.Roba plaćena unapred,pomislim ja da će ovog puta biti bolje kad ono opet ista situacija,jedino nije bilo komada licnaste žice kao prošle godine.Da opet zovem da psujem,nemam više snage,a možda me i prijave policiji zbog uznemiravanja.E sad ovo dajem na znanje da pazite da se i vi ne z....e kao i ja,a njima bi bilo bolje da se drže bankarstva,tu im izgleda bolje ide.Možda im nešto i napišem,da mi bude malo lakše na duši.

Nazad
Vrh