Soja 2016

Ja imam klijavost oko 84%

Nekako mislim da cu ici sa sklopom od 500 000, zbog toga, i ako taj sklop umanjim za tih 16%, to mislim da bi trebalo biti dobro

danas kontaktirao sve ns promotere za uzu srbiju.ispod save i dunava nema nigde save i maksimusa,kazu da je sve zalihe instituta pokupio victoria group

Istina živa.Konačno se odlučio za RWA Vendy.Čekam u ponedeljak da stigne deklaracija pa da pazarim.Kaže komercijalista da je 106 dinara,deru opasno,a merkantilna 41,sramota.E sad jedno pitanje za forumaše i mog komšiju Dragana 67, koliko ide prosečno kilograma semena na ha ako se seje na 70 cm?Pakovanja su od 30 kg pa da vidim hoću li uzeti 90 ili 120 kg!Molim stručnu pomoć i savet.Vidim da se seje sa raznim pločama na 2,5-3,0 cm...Šta da radim,do sada sam sejao na 50 cm ali nema u selu špartača pa rešio ove godine da sejem na 70!

E moj Mtiću,lako je tebi,mlad, lep, obrazovan,ja sam stariji čovek,kako sad da učim?Zato i pitam ljude dobre volje da mi pomognu sa savetom.Zato i postoji ovaj forum.Dovoljno je što me bije glas da sam Mačvanski rekorder u pšenici,ne mogu da znam i druge kulture.

Ili dobar digitron.... Ima preporuka za broj biljaka po hektaru, i to je nezavisno od međurednog razmaka...

Aco, kad dobijes deklaraciju ,napisi masu 1000 zrna,napisi koja je vendy grupa zrenja,pa ce valjda neki od ovih mangupa da ti pomogne.....aj zdravo

al
Istina živa.Konačno se odlučio za RWA Vendy.Čekam u ponedeljak da stigne deklaracija pa da pazarim.Kaže komercijalista da je 106 dinara,deru opasno,a merkantilna 41,sramota.E sad jedno pitanje za forumaše i mog komšiju Dragana 67, koliko ide prosečno kilograma semena na ha ako se seje na 70 cm?Pakovanja su od 30 kg pa da vidim hoću li uzeti 90 ili 120 kg!Molim stručnu pomoć i savet.Vidim da se seje sa raznim pločama na 2,5-3,0 cm...Šta da radim,do sada sam sejao na 50 cm ali nema u selu špartača pa rešio ove godine da sejem na 70!
2ivfy0w.jpg
Sve pise ali kilaza nije bitna,posto semena nisu sva iste tezine.Ali bilo kog semena bi trebalo da imas 90kg na hektar.Pod uslovom da ides na 3 cm,.

Vidis Aco ,kad obecas jagnje ,pivo i tortu ,kako deca pomazu. I da ti kazem ,jeftino si prosao,posto su deca obecala i da ti poseju.Evo i ja cu da dodjem , da nadgledam, deca su to ,mora da pazis na njih......aj zdravo

Danas krenuli sa setvom, sorta Belga, medjuredni razmak 70 u redu 3cm, dubina 5cm, izlazilo oko 55kg/kj.

Tid436h.jpg
[/URL]
[/IMG]
6tcRsSb.jpg
[/URL][/IMG]
hH8Akm3.jpg
[/URL][/IMG]
6noBKHG.jpg
[/URL][/IMG]

Ujutro na 6cm temperatura zemljista bila 12, posle dva sata 14, a ovo je negde poslepodenslikano.

Lepo je meni moja pokojna baba govorila "izađi unuče malo na šor,druži se sa ljudima,može tu svašta dobrog da se čuje".Bila moja baba u pravu,makar otišlo i jagnje,još ako je komšijino zalutalo u moju baštu...
Preuzeo danas soju Wendy u Agriumu po ceni od 106 dinara,čistoća 98,2 klijavost 81,energija 74,masa 1000 zrna 163,3 gr.Sve bi bilo u redu ali kad sam video da je proizvođač Borac ad Šurjan,sve mi se smrklo_Onaj čuveni Galeb od prošle godine u kome je bilo svega,čak i licnaste žice, je upravo bio odatle.Vreće su u selu i nisam ih otvarao, a možda i bolje,da se ne jedim.

I kod mene najavljuju toplo vrijeme, sutra 20 stupnjeva, pa bi valjalo krenuti, za lorenu kazu da se sije pocetkom 4 mj a vrsi pocetkom 10mj, a jos ako nebude dobro niknula, stignem presijati

Nazad
Vrh