Soja 2016

Zar je moguce da je ljudima tesko da procitaju sta se pise,procita se zadnji post i samo se nastavlja na tu pricu.70-80% forumasa tako radi.Ovde se ne razgovara,gleda se samo da se procita nesto zanimljivo da se pokrene svadja i da se deli pamet.Zato vam i jeste najposecenija tema"izdavanje partizanske zemlje u zakup"gde se koljete 24 casa dnevno.

Darko druze moj,ako ti je tesko da citas,zasto si na forumu.Ponovicu"Njiva je bukvalno u Macvi"a koliko smo svi upuceni Macva jos nije postala brdovita.:ppozdrav:

Kolege, imam jednu nedoumicu. Postrna setva po zitu/jecmu koji je oprskan Sekatorom, da li je pametna stvar? Znam da sekator smeta lucerki i uljanoj repici a posebno repi i suncokretu, pa sam se zapitao dal tu ne spada i soja? Ima li neko iskustva? Hvala.

Danas probao sijacicu u soji

Na jednom metru baci 36-38 zrna a negdje sam nasao i 42 kom, mislim da je prijenos 2c radi se o oltovoj sijacici psk, probano je po tvrdom putu uz njivu, jel ce to biti dobro??

Jos sam zamjenio glavcine markira, nova crijeva, treba podmazati, stavio ploce od 120 rupa i kroz par dana idem sijati

Ako smeta lucerki, smetaće i soji...

Nije bas tako. Pricah danas sa nekim doktorom sa NS instituta, Madzaj se preziva cini mi se, radi u toj oblasti zastite/rezidua. Rekao je da Sekator definitivno pravi problem u lucerki i uljanoj repici do 120 dana posle prskanja a narocito u susi, ali da za soju to vazi samo donekle. Najvecu ulogu igra samo zito, koliko je napredno (bokorenje, pokrivenost zemlje), mada cak i ako nije bas idealno na soji ce se to tesko primetiti. Medjutim, posto prvi put ovo radim, ne bih bas da eksperimentisem. Pitao sam za alternativu Sekatoru koja definitivno ne bi smetala ni lucerki, rekao je Grand Star ili njegova kineska verzija, zaboravih ime, nesto na c, imam zapisano. Toliko, mozda nekom takodje ovo pomogne. :)

Sejao sam postrno soju 2014 na psenicu koja je bila tretirana Sekatorom. Prinos 1400kg/kj sorta Favorit. Psenica je bila bujnija ,a i kisna godina, pa mozda zato nije bilo negativnih posledica. Ove godine cu sejati posle jecma tretiranim Sekatorom pa cemo videti kako ce ispasti.

Sekator neće smetati,provereno ali Peek nemoj ni u ludili da koristiš ,narasla je 15 cm i stala .

- - - - - - - - - -

Taj grand star je kao simfoni+cerealis (kinezi) ,sa cerealisom sa prskao pšenicu nekada ali sa simfonijem baš i ne bih.

Bacila klicu ona sejana 28-og, zavrsena setva soje.
Ezsyg5P.jpg
[/URL][/IMG]

kod mene kišu nespominju 10tak dana, pa u tom periodu planiram sve posijati, pa da padne poslije sjetve i onda prskanje prije kiše, ako nebude soja nikla....

ja stavio svoju soju na klijanje maximus 92 % klijavost , a sa instituta na vrecama cini mi se 82-83% , ove god sejem svoju ali cekam jos malo da otopli

Nazad
Vrh