Soja 2016

Aco svaka ti čast što si se usudio,ali se ja plašim te rane setve,zemlja je veći deo dana (tj noći) daleko ispod te merene.

Prošle godine sam kosio čoveku koji je posejao početkom aprila i imao je prosek nešto ispod 2 t po kj,izuzetno za prošlu godinu. Potrefio sa ranom setvom,.

Ja mislim da je jos rano, bar kod mene. Dosta njih jos nije ni uslo ikako u njive. Sijao sam soju prosle godine 21 aprila i bila je odlicna za proslu godinu. Mada ove godine ne mislim sejati tako kasno, zbog losije klijavosti sacekat cu da se temperatura ustali ali kao sto rekoh ne bih da cekam bas toliko.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Razmisljam nesto da presejem psenicu,onih 1,5 hektara sto je lose,da posejem soju,nisam je sejao do sad,jel dovoljno 150kg semena za hektar i po,koliko treba da bacim azota na tu povrsinu kasnije posle setve u prihranu.Do sad je na tu njivu bacen NPK u jesen,i u februaru 120kg po ha UREA i posle 7 dana 100kg KAN,posto psenica nista nije usvojila nebih nista predsetveno bacao.

A jel sejao neko tu kod tebe,nece soja svuda zato je specificna,i tu ima vestaka da sejes dve godine soju...

Kod nas se preoravaju one sto su sejane zito na zito,znaci iz dana u dan celave zita..

Necu da ga orem,ima da bacim na rende,tanjiraca ili bratov setvospremac.:osmeh:

Narode nebih ja ali psenica stoji ko zakovana,nije se mrdnula 2 meseca,mogu da je brojim na metru kvadratnom,nema bokorenja,visina 5cm.Ja neznam sta da joj radim,jedino neki doping.

E sad da se vratimo soji,sta mislite na kolicinu Azota i setvenu normu?

A jel sejao neko tu kod tebe,nece soja svuda zato je specificna,i tu ima vestaka da sejes dve godine soju...

Kod nas se preoravaju one sto su sejane zito na zito,znaci iz dana u dan celave zita..
Hocu da probam,sejao je burazer ali je bio aktivan od jutra do podne:osmeh:kao i vecina,nisu prskali na vreme pa trava pojede,a ko je prskao na vreme bude soje,nije za rekord ali bude preko 1 tone po hektaru i ide i vise ako je godina OK.
Ovo gde ocu soju nije teska zemlja,laka bas se rasipa pri oranju,prilicno je ravno,to je do Macve.

Ma i neka nema nista ima da je zaorem(popravice zemlju) plus satracioni mulj planiram pa neka odmara do proleca.

- - - - - - - - - -

Oprskaj sa epin extra

Jel znas mozda koja je cena?

Greota je od boga zito preorati!
Greota je i baciti pare za setvu psenice a nista ne skinuti sa njive:osmeh:

- - - - - - - - - -

Ok,probaj sta da ti kazem,dosta ti je to semena.
Znaci sa 150kg se zavrsi to.:ppozdrav:
Sledece nagradno pitanje br.11:osmeh: je gde kupiti,nabaviti,ukrasti,pozajmiti a nevratiti,iskopati.....seme:osmeh:Meni treba reprodukcija,necu da ulazem u semensku a zapazio sam da je nesto i nema po radnjama.Koje su cene reprodukovane?

Nazad
Vrh